Doopdienst (terugblik). Wat was het een bijzondere dienst op 29 september. De kleine Manuel is gedoopt in het midden van veel familie en vrienden. Hannah heeft fantastisch kunnen helpen als Kind van de Zondag met het gieten van het doopwater in de doopvont. Een zegenlied werd aan Manuel toegezongen door gospelkoor Relight. We wensen Manuel een zegenrijk leven toe.

 Basiscatechese: Basics

Blok 1 is afgelopen maandag begonnen voor de kinderen van groep 7 en 8. De volgende bijeenkomsten zijn op 14 en 21 oktober en op 4 november, van 16.00-17.00 uur in de Dorpskerk. Je kan er nog steeds bij, neem gerust een vriendje/vriendinnetje mee.

 Deep Impact

Deep Impact start weer! Een mix van ontmoeting, gesprekken over verschillende onderwerpen, samen eten en gezelligheid voor jongeren van de middelbare school. Op zondag 13 oktober is de eerste avond, in de Dorpskerk, tussen 17.30-19.30 uur. Het thema is “Vrijheid”. Wees welkom en natuurlijk mag je iemand uit je vriendenkring meenemen. Met vragen over Basics of Deep Impact kan je bij ds. Hans van Walsum terecht.

 

Kind van de Zondag

Het is een mooi gebruik geworden bij ons in de kerkdienst, de taak van het Kind van de Zondag. Kinderen van de basisschool, die dat leuk vinden, mogen helpen in de dienst met de kinderkaars aansteken, eventueel een tekst lezen, collecteren en een hand geven bij de uitgang. We zijn op zoek naar nieuwe kinderen, verdere info bij Györgyi.

 

De Soos is in september al begonnen.

De volgende keer, op 18 oktober wordt er meegedaan met Sirkelslag, in de Dorpskerk, vanaf 19.00 uur. Verdere info bij Janette, Marjolein of Michelle.

 

De eerste avonden van Jeugdclub Poortugaal waren zeer geslaagd. Op 23 oktober is de volgende club, om 19.00 uur in de Dorpskerk voor iedereen van groep 5 t/m 8.

 

De jeugdouderling Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kliederkerk: Zondag 6 oktober was er weer Kliederkerk in Poortugaal. Het was een drukbezochte editie, met bijna 80 deelnemers.

Het thema van deze keer was ‘De Schepping’. Rondom dit thema kon er geknutseld worden. Er konden beestjes geknutseld worden, grasmannetjes, sterren en er kon met vliegtuigjes gegooid worden. Buiten kon een parcours afgelegd worden en er was een gebedsboom. Na een korte viering met gebed en muziek was het tijd voor de lunch. Het was een geslaagde bijeenkomst! Wil je een keer deelnemen, dat kan, zondag 19 januari is er weer een Kliederkerk.


De Soos is weer gestart!

We hebben de eerste Soos van dit jaar weer gehad, en het was erg gezellig. Door middel van een spel hebben we elkaar beter leren kennen ( wat een grappige dilemma’s kregen de jongeren voorgeschoteld). Verder hebben we Jachtseizoen gespeeld en  met elkaar nagedacht wat we allemaal willen doen dit seizoen. Het lijstje was zo lang dat we er volgend jaar ook nog meer vooruit kunnen. De volgende bijeenkomst spelen we Sirkelslag (zie de poster voor informatie). We hopen veel jongeren te zien (ben je 11 jaar of zit je in groep 8/voortgezet onderwijs: je bent van harte welkom).

 

Schoenendoosactie

 

Tover een lach op het gezicht van een kind in nood. Daar word je zelf ook blij van! Doe mee aan de schoenendoosactie en verander een simpele schoenendoos in een kostbaar geschenk. Een springtouw, een pet, schoolspullen…hiermee maak je een droom waar van een kind in Afrika, Oost-Europa of in een vluchtelingenkamp. Een zelf versierde doos gevuld met jouw spulletjes brengt een vriend dichtbij. Een onvergetelijk cadeau!  Daarom doen we als kerk dit jaar weer mee met de Schoenendoosactie en we zijn heel blij dat CBS De Parel ook weer mee doet.

Iedereen kan meedoen, jong en oud. Een schoenendoos versieren is heel leuk om te doen in de herfstvakantie of in je vrije tijd.

Hoe doe je mee?

Pak een schoenendoos, versier de doos en vul hem in ieder geval met de volgende spullen:  4 schriften, 3 pennen, een gum, puntenslijper, set kleurpotloden, 3 potloden, knuffel, stuk zeep, tandenborstel en tandpasta. En maak de doos daarna vol met bijv. speelgoed, een tasje, een pet of schoolspullen; spullen die passen bij de leeftijd van het kindje waar je de doos voor maakt. Of maak een mooie tekening of een brief voor het kind.

Op de website (www.schoenendoosactie.nl)  staat precies aangegeven hoe het werkt en wat er in de doos mag. Let ook op de grootte van de doos (max 12 cm hoog, breedte en lengte samen minimaal 46 cm en max. 56 cm).

Achterin de kerk ligt ook een aantal folders waar de informatie in staat.

Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. Dit bedrag kunt u overmaken naar NL83 INGB 0000 3342 43 t.n.v. Stichting Global Aid Network Holland (GAiN) o.v.v. ‘Schoenendoosactie’ of bij het inleveren van de schoenendoos afgeven.

Op 10 november is er een jeugddienst over deze Schoenendoosactie. Kom en vier deze jeugddienst met ons mee. Je kan je schoenendoos meenemen naar de jeugddienst. De dienst is om 9.30 u in de Dorpskerk aan de Groene Kruisweg.

 

Je kan de schoenendoos ook voor 10 november inleveren bij Anita Maas, Griendwerker 6, tel. 06-of bij de jeugdouderling, Györgyi de Haas, ’t Loo 35, tel. 06-.

De schoenendozen die we eerder hebben ontvangen, zetten we tijdens deze dienst ook in de kerk, zodat iedereen de mooie dozen kan zien!

 

Kort na de dienst zullen wij de mooi versierde schoenendozen inleveren, zodat de dozen verstuurd worden als kerstcadeau voor de kinderen!!!!

Spreuk

Jezus is niet dood.....

Hij heeft wel de Geest gegeven

Nieuws

Op 30 november is de wintermarkt in en rond De Brinkhoeve en wij zijn daar als jeugdwerk ook aanwezig.

U kunt op de wintermarkt amaryllisbollen kopen. Ook verkopen we erwtensoep en heerlijke broodjes worst, is er Touwtje Trek en verkoop van gehaakte spullen/knuffels. Alle opbrengst is voor het jeugdwerk. We zouden het heel leuk vinden als we u/jullie daar zien.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.