Hierbij weer een bericht van de Abaújvár-werkgroep. In het vorige kerkblad is een oproep gedaan voor een vitrinekast om de Hongaarse en Oekraïense spullen te kunnen etaleren. Nu bleek in de kerk zelf een vitrinekast te zijn die we mogen gebruiken. De vitrinekast is gevuld en er zijn prijzen bij de spullen gezet en een houten potje waar het geld in gedaan kan worden. De vitrinekast staat waar eerder de geluidsinstallatie stond toen de kosters dat nog bedienden.

Neem gerust een kijkje en koop iets zodat u daarmee onze broers en zussen in Abaújvár kunt helpen om de Oekraïense gasten te blijven ondersteunen.

Op de wintermarkt op 26 november 2022 in de Brinkhoeve zal ook de mogelijkheid zijn om de spullen te kunnen kopen. We hopen dan ook de houten kerstengelen, kerstklokken en kerststerren met kerstboodschap te kunnen verkopen. Daarnaast is er dagelijks in onze kerk-app een bijbeltekst. Vandaag is dat uit Lucas 21: 19: Door stand te houden, zullen jullie je leven redden.

Zoals tijdens de dienst in de kerk is gebeamerd heeft de kerk in Abaújvár 1000 kilo appels gekocht nog van de gehouden collecte die zij aan de mensen in het dorp hebben kunnen geven. Zij waren erg dankbaar dat zij dit hebben kunnen doen. Het bezoek vanuit Abaújvár is, zoals het er nu uitziet, gepland voor het weekend van 2 april 2023.

In Abaújvár is de eerste sneeuw gevallen.

 

Hartelijke groet namens de werkgroep

Cor Meyboom

Abaújvár

Hierbij weer een bericht van de Abaújvár-werkgroep. In het vorige kerkblad is er een oproep gedaan om onze voorgangers uit Abaújvár te kunnen huisvesten wanneer zij naar Poortugaal komen eind november 2022. Het is niet mogelijk gebleken om nog dit jaar hen te kunnen verwelkomen. Dit wordt nu komend voorjaar omdat in de winterperiode de wegen niet goed begaanbaar zijn. We komen hierop terug. Dank voor de gemeenteleden die zich hiervoor hebben aangemeld. We houden u op de lijst voor huisvesting. Daarnaast hebben wij als cadeau vanuit de gemeente uit Abaújvár de doos met 365 bijbelteksten gekregen. Cor zal dagelijks een tekst uit de doos nemen en deze vertalen en op onze nieuwe kerkapp zetten.

Huub en Ildiko zijn in de afgelopen herfstvakantie in Abaújvár langs geweest en hebben nieuwe spullen meegenomen zodat we die kunnen verkopen en daarmee de gemeente in Abaújvár kunnen ondersteunen.

Om de spullen in de kerk mooi te kunnen etaleren zijn we nog op zoek naar een kleine vitrinekast die we op de tafel bij de ingang van de kerk kunnen zetten. Heeft u een vitrinekast die u ter beschikking wilt stellen? We komen die graag bij u ophalen.

Cor Meyboom

We willen als gemeente in Poortugaal meer doen voor de hulp aan Oekraïne dan alleen geven via de landelijke hulporganisatie.

We hebben via Ildiko en Huub vanuit de Continental Singers de kerk in Abaujvar gevonden (in Hongarije tegen de grens met Oekraïne aan) en gehoord dat zij daadwerkelijk met hun gemeente hulp bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Op de gemeenteavond in juni mochten we al iets vertellen over de situatie in Abaujvar en hoe zij de vluchtelingen opvangen. Op basis daarvan hebben vanuit de gemeente meerdere mensen aangegeven mee te willen denken hoe dit vorm te geven: ds. Van Walsum, Annet van der Graaf, Richard van Klaveren, Marleen Nieuwlaat en Cor Meyboom.

Spreuk

God roept niet de bekwamen, Hij bekwaamt de geroepenen.

Nieuws

Shampoo en douchegel

Zoals al eerder aangekondigd starten we op 27 november met een nieuwe actie voor de voedselbank. Ditmaal gaan we shampoo en douchegel inzamelen.

We hopen op net zo’n mooie opbrengst als de vorige keer.  De actie loopt tot en met 18 december. Mocht u zaterdag naar de wintermarkt gaan dan mag u het ook daar al inleveren. We staan daar ook als diaconie

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.