Zondag 29 november  - 9.30 u.     1e advent  Viering Heilig Avondmaal

Voorganger:                 ds. G.H. v.d. Graaf Rhoon

Muzikale begeleiding:  Thea Verhagen

Collecten:                     Werelddiaconaat / Kerkbeheer

                             
Zondag 6 december - 9.30 u.         2e advent

Voorganger:               ds. L.J. Scholten, Gouda 

Muzikale begeleiding: Ingrid Luijten

Collecten:                   Camera in de kerk / Kerkbeheer

 

Zondag 13 december - 9.30 u.         3e advent

Voorganger:               ds. L.Verschoor-Schuijer  Oud-Beijerland   

Muzikale begeleiding: Jan Teeuw Bergschenhoek

Collecten:                  Kerktelefoon/Kerkbeheer

 

Zondag  20 december - 9.30 u.         4e advent

Voorganger:                F.L. Renes, Rotterdam

Muzikale begeleiding: Band

 

Bijzondere diensten

 Kerstnachtdienst 24 december

De Kerstnachtdienst begint dit jaar om 20.00 uur. Tien minuten voor aanvang van de dienst is er voorzang.  Er is geen tweede kerstnachtdienst.

 

Oudejaarsavond 31 december

De dienst op oudejaarsavond 31 december wordt over het algemeen matig bezocht.

Net als bij de Dankstond zal deze dienst alleen doorgaan als minimaal tien mensen zich vooraf aanmelden. Aanmelden kan via het bekende adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Niieuwjaarsvesper

De nieuwjaarsvesper op 1 januari 2021 komt te vervallen.

 

 

Kerkgang

Graag ontmoeten we u zondags in de kerk!

Vanwege het beperkte aantal mensen dat vanwege de geldende beperkingen tegelijkertijd in de kerk aanwezig kan zijn, kunt u helaas niet zomaar naar de kerk komen. Iedereen die diensten wil bijwonen kan zich daarvoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U wordt dan ingeroosterd en krijgt daarover bericht. NB: het is noodzakelijk dat u bij uw aanmelding uw telefoonnummer doorgeeft en u kunt geen specifieke data aangeven waarop u naar de kerk zou willen komen.

 

Online meevieren

Elke zondag kan de dienst ook online meegevierd worden via onze eigen website: www.pgpoortugaal.nl. Daar klikt u de knop ‘live’ aan, waar u kunt kiezen of u alleen wilt luisteren of wilt luisteren en kijken. Als u ook video gebruikt ziet u de teksten van liederen en lezingen in beeld. De diensten later terugluisteren en –kijken kan ook. Klik dan de knop ‘luisteren’ aan.

Indien u verbindingsproblemen heeft,, kunt u de volgende oplossingen proberen:

  • Start de uitzending opnieuw op als die vastloopt
  • Probeer de webpagina te openen via een andere browser (bijv. Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Firefox) dan uw standaard browser
  • Op de 'live' pagina van pgpoortugaal.nl is er nu ook een alternatieve link onder de hoofdlink opgenomen. Mocht de hoofdlink niet werken dan klikt u daarop
  • Open in een webbrowser niet 'www.pgpoortugaal.nl' maar 'twitch.tv/pgpoortugaal'. Hier wordt de stream ook weergegeven.
  • Download de 'twitch' app op uw tablet of telefoon. Waarschijnlijk moet u hier registreren door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Wanneer u bent ingelogd zoekt u naar 'pgpoortugaal.nl'

Mocht u met deze mogelijkheden er niet uitkomen, laat het dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zijn we op de hoogte dat dit probleem zich voordoet en gaan we op zoek naar een oplossing.

 

Elke zondag wordt er via radio en televisie een dienst van één van de protestantse kerken in Albrandswaard uitgezonden door RTV Albrandswaard.

Via de kabel op 98.0 Mhz en in de ether op 107.1 FM. Alle diensten beginnen om 9.30 uur.

Ook de afscheidsdienst van ds. Van de Graaf (11 oktober om 14.30 uur) zal door RTV Albrandswaard worden uitgezonden.

 

Collectes

De collectes in de diensten blijven digitaal. Zowel voor wie thuis meevieren als voor wie in de kerk aanwezig zijn.

Voor het ontvangen van Tikkies kunt u zich aanmelden door middel van een appje naar diaken Toos Jochems: 06 – 4274 1838. Door u aan te melden voor deze service gaat u ermee akkoord dat uw nummer wordt gedeeld onder de 4 ambtsdragers die met elkaar verantwoordelijk zijn voor de Tikkies.

 

Koffie en zingen

Als het weer het toelaat, zullen we doorgaan met buiten koffiedrinken en zingen na elke dienst. Ook wie thuis de dienst meeviert is van harte welkom om na de dienst naar de kerk te komen en daarbij aanwezig te zijn.

Spreuk

Maak u geen zorgen over

wat u niet begrijpt van de Bijbel.

Maak u zorgen over wat u wél begrijpt,

maar niet in de praktijk brengt

Nieuws

Geen samenkomsten op zondag of op andere dagen, de klokken blijven zondags stil. Ook voor de kerk is het een bijzondere, onwezenlijke tijd. Maar: we houden de lofzang gaande en vinden creatieve manieren om naar elkaar om te zien. De kerkenraad is daar dankbaar voor. Als teken van verbondenheid en om informatie te delen, treft u hier onze nieuwsbrieven

 

Eyeopener Handen geven mag niet meer. Handen vouwen des te meer.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.