Dimension Juniors

Veel ouders, kinderen en andere muziekliefhebbers trotseerden de hevige buien afgelopen zaterdag 9 maart om het concert van de Dimension Juniors bij te wonen. Het was een spetterend concert, met zang, dans en toneel, een heuse show met licht- en rookeffecten, verzorgd door een groep enthousiaste kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. We werden bijna weggeblazen door zoveel talent en waren heel trots op onze “eigen” zanger, Jonathan Meyboom.

DJ’s bedankt voor jullie optreden!

 

Jeugdienst (12+) “Een nieuw begin”

Op zondag 24 maart is er een jeugddienst met als thema “Een nieuw begin”. Ds. Marianna van de Graaf zal voorgaan in deze bijzondere dienst, waaraan de jongeren van de pré-GJV en Gospelkoor Relight zullen meewerken.

Wees van harte welkom!

 

Kinderdisco

Het is bijna zover! Op vrijdag 5 april is er weer een kinderdisco, speciaal voor kinderen in de basis-schoolleeftijd. Oefen even nog gauw je hipste moves, haal je verkleedkleren uit de mottenballen  (verkleden is niet verplicht uiteraard) en kom gezellig dansen, spelletjes doen, in één woord gezellig samenzijn.

Tijd: 19.00-20.00 u.

in de Jeugdhaven. Toegang: 1 euro.

 

De Regenboog in concert

Met de ene muzikale belevenis nog in onze gedachten kijken we uit naar de volgende.

Op zaterdag 13 april geeft kinderkoor De Regenboog een spetterend concert, met het gastoptreden van Marcel Zimmer.

 

Koningsdag 2019

Voor de vierde keer wordt Koningsdag Albrandswaard rondom het Kasteel van Rhoon georganiseerd.

De eerste vergaderingen hiervoor zijn al weer geweest.

Namens het jeugdwerk organiseren we weer de kinderspelletjes.  Vorig jaar was het gezellig druk en dit jaar hopen we op nog meer kinderen. De Ronde Tafel Rhoon zal ons dit jaar ook weer belangeloos ondersteunen.

Dat is heel fijn, want daardoor is de opbrengst van Koningsdag helemaal voor ons en dat kunnen we voor het jeugdwerk heel goed gebruiken. Met de opbrengst van Koningsdag kunnen we diverse activiteiten voor de jeugd organiseren en bijv. de kosten van het kamp laag houden. Zonder deze Koningsdag-opbrengst zou dat niet mogelijk zijn. 

Voor de dag zelf, zaterdag 27 april, heb ik veel hulp nodig. Wie wil helpen met de kinder-spelletjes, schminken of bij opbouw of opruimen?  

Ik zoek mensen voor twee groepen (de spelletjes, opbouw en opruimen zal ervoor en erna zijn).  

Groep 1 van  9.50 - 12.15 uur.

Groep 2 van 12.15 - 14.45 uur.

 

De hele dag mag natuurlijk ook. Graag zelfs!

Meld je/meldt u aan via onderstaand mailadres of telefoonnummer. Alvast hartelijk bedankt!!

Anita Maas, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

010-5019619 / 06-42505451.

 

Kinderkoor de Regenboog zet zich in voor “Het Vergeten Kind”

Inmiddels hebben we een prachtig bedrag bereikt van € 1272,-. De pennenverkoop was een enorm succes. We moesten zelfs mensen teleurstellen omdat we zo snel uitverkocht waren. Voor al deze mensen hebben we goed nieuws want we hebben er een aantal extra ingekocht. Deze zijn via de leiding te koop, maar de kinderen verkopen ze ook tijdens ons concert.

Ons concert…

U heeft de datum toch ook al wel gereserveerd in uw agenda?!

Zaterdag 13 april geven de kinderen samen met Marcel Zimmer een spetterend concert.

De deuren van de Haven zullen om 15.00 u. opengaan zodat we om 15.30 kunnen beginnen. Het belooft een prachtige middag te worden…

U komt toch ook?!?

Oproep…

  • Hierbij nogmaals de oproep om uw foto met een ballon in te sturen voor onze wall-of-fame,
  • oude foto’s op te zoeken en naar ons op te sturen.
  • En de oproep voor oud-leden om nog 1 keer, 1 liedje mee te zingen.

Contactgegevens voor de ballonfoto: Anja van Klaveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens leiding: Mirjam Meyboom:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jeugdclub Poortugaal zoekt nieuwe clubleiding

Jeugdclub Poortugaal zoekt nieuwe clubleiding. Twee van onze vaste vrijwilligers hebben jarenlang met veel enthousiasme de club gedraaid, maar gaan in juni afscheid nemen.

Ter vervanging zijn wij op zoek naar nieuwe leiding die met elkaar op woensdagavond de club wil gaan draaien. Is dit iets voor jou?

Tijdens de clubavond staat gezelligheid voorop! Er wordt veel gekletst, spelletjes gespeeld en leuke knutselwerkjes gemaakt. Als clubleiding bereid je met elkaar leuke activiteiten voor, denk aan figuurzagen, papier-maché, een speurtocht of spel. Je zorgt dat alles goed loopt en de kinderen een leuke tijd met elkaar hebben.

De Jeugdclub is op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in De Haven, Emmastraat 9 in Poortugaal. Wekelijks zijn er +/- 15 kinderen uit groep 5 t/m 8 aanwezig. De club is iedere week behalve in de schoolvakanties. Help je liever 1x in de 2 weken  of  1x per maand, dan is dit ook mogelijk. De ervaren vrijwilligers zullen je tot en met juni zo goed mogelijk begeleiden.

Ben je 18 jaar of ouder, enthousiast, ondernemend en wil je graag nieuwe ervaringen opdoen, neem dan contact op met: Paul: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  0625002338

Janineke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  010 – 5013739

 

Jongeren zetten zich in voor Zambia

 Hallo allemaal,
Hier zijn we weer met een nieuwe update tijd in het kerkblad.

Er zijn de laatste tijd weer een paar spannende dingen gebeurd. Laat ik dan maar beginnen bij het begin.

Op vrijdag 15 februari waren wij bij het Verenigingsdiner om daar een heerlijke 3-gangenmaaltijd te verzorgen. Het was er lekker druk. Dankzij uw bijdragen van die avond mochten wij € 325,00 op de rekening bijschrijven.


Op vrijdag 8 maart was de aftrap van de 40-dagen tijd. In deze tijd is er de Tevreden Boterham. Bijna elke vrijdag is er in deze periode in De Haven een simpele brood met theemaaltijd. Ook wij helpen hierbij weer mee met het klaarzetten van de spullen en ook de catering verzorgen wij. Komt U ook gezellig?

Hiernaast is er op zaterdag 9 maart een heleboel geld gestort via de website, dit is de opbrengst van de oecumenische dienst.

Het totaalbedrag wat we nu al bij elkaar hebben is  € 4.113,71 van de € 5.010,00 die we nodig hebben. We zijn dus aardig op weg.

Op de website kun je nog steeds onze gehaakte knuffels kopen. De lieve oma van Nienke heeft een heleboel gehaakte knuffels gemaakt die wij mogen verkopen voor ons project.

Dus heb je interesse in een mooie knuffel zoek dan niet verder. Je kan de knuffels bestellen op onze website.

Wij zijn weer lekker druk bezig met alle acties.
Wilt u meer op de hoogte blijven van de acties en de updates zien? Kijk dan op de website en houdt het kerkblad in de gaten. Wij hopen dat we door middel van uw hulp genoeg geld in kunnen zamelen voor dit geweldige project. HELPT U ONS MEE?


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-37327457

https://www.worldservants.nl/poortugaal
S van Doeselaar NL75 INGB 0675 8944 76

Beste kinderen en jongeren, sommigen van jullie hebben het al ontdekt: Protestants Jeugdwerk Poortugaal (PeJePe) is sinds kort actief op Facebook!

Om de kinderen en jongeren (maar ook leiding, ouders, verzorgers, etc.) goed te informeren over jeugdactiviteiten, hebben we voor dit ‘moderne’ kanaal gekozen.

 

Log in onder je Facebook-account of type in:

www.facebook.com/PeJePePoortugaal. Klik dan op: ‘vind ik leuk’

en je blijft automatisch op de hoogte.

Iedere zondagochtenddienst gaan de kinderen van 4 tot 12 jaar tijdens de preek naar hun eigen dienst, de kindernevendienst. De kinderen worden dan in 2 groepen verdeeld de jongste groep is 4 tot 7 jaar en de oudste groep is 8 tot 12 jaar. 2 keer per maand is er tienernevendienst de tieners (12 tot 16 jaar) hebben dan hun eigen dienst.

Wanneer de kinderen de kerkdienst verlaten nemen zij het licht van de paaskaars mee door hun eigen paaskaars aan te steken. De kinderen krijgen eerst een verhaal verteld, dit verhaal komt uit het blad Kind op Zondag. Voor en/of na het verhaal hebben we een gesprek met elkaar over het betreffende onderwerp.Hierna doen we een werkje wat betrekking heeft op het gelezen verhaal.

Kind op zondag volgt het Oecumenisch Leesrooster. U kunt ook kijken op www.kindopzondag.nl

Pre-GJV

 

De Pre-GJV is een groep jongeren van 12-16 jaar die eens in de twee weken bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er gepraat, gespeeld, geluisterd naar muziek, kortom er wordt lol gemaakt. Daarnaast proberen we ook serieus te praten over verschillende onderwerpen die jongeren bezighouden.

De Pre-GJV komt om de week bijeen op zondagavond. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Erwin van der Winden (010-8425880)

 

GJV

 

Voor jongeren vanaf 16 jaar is er de GJV. Tijdens de bijeenkomsten van de GJV staat een gezelligheid voorop. In een ontspannen sfeer praten en discussiëren we over allerlei zaken, van politiek tot geloof, en alles wat daar tussenin zit. Daarnaast gaan we regelmatig naar jongerendiensten, of gewoon gezellig op stap.

De GJV komt om de week bijeen op zondagavond. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Erwin van der Winden (010-8425880)

Vindt u de spellen die we bij Koninginnedag gebruiken ook zo leuk? Hebt u binnenkort een (kinder)feestje en zou u wel een spel willen gebruiken? Dat kan, want al deze spellen zijn te huur!

 

We hebben totaal 28 verschillende spellen die we verhuren. Voor de prijs hoeft u het niet te laten; we verhuren al spellen vanaf 5 euro. De opbrengst is geheel voor het jeugdwerk van de kerk.

 

Mocht u interesse hebben of nadere informatie willen hebben, dan kunt u contact opnemen met Anita en Peter Maas, tel. 5019619 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spreuk

God beantwoordt knie-mail

Nieuws

Jeugddienst (12+) “Een nieuw begin”

Op zondag 24 maart is er een jeugddienst met als thema “Een nieuw begin”. Ds. Marianna van de Graaf zal voorgaan in deze bijzondere dienst, waaraan de jongeren van de pré-GJV en Gospelkoor Relight zullen meewerken.

Wees van harte welkom!

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: ds. M.H. van de Graaf, Molenweg 19, 3171 CM Poortugaal. Tel: 010-5011015 of predikant@pgpoortugaal.nl
Pastoraal Werker: Mw. M. Pompert, tel:  06-28149719, e-mail: pompertmarianne@gmail.com
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Het telefoonnummer van deze kerk 010-5017378.
het nummer van de beheerder is 06 - 208 690 38


Klik hier voor ons Privacy Statement.