Kring geloofsopvoeding

Ook dit jaar starten we weer met de gesprekskring Geloofsopvoeding. Om met ouders van kinderen/jongeren te praten over hoe je kinderen kunt helpen in hun geloofsontwikkeling, maar ook om elkaar tips te geven hoe om te gaan met vragen waar je niet direct het antwoord op weet.

Dit seizoen zijn er vier avonden:

29 oktober, 25 januari,  30 maart en 27 mei

Om 1,5 meter afstand te kunnen houden komen we bij elkaar in De Haven (en niet thuis bij de deelnemers). We starten om 20 uur.  Vanwege de capaciteit van de ruimte vragen we om van te voren aan te melden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-391 99490. We vinden het natuurlijk fijn als je alle avonden kunt komen, maar je bent ook van harte welkom om één of twee avonden aan te sluiten. We hopen veel ouders te mogen ontmoeten op deze avonden.

Hartelijke groet,

Lotte Den Haan en Marjolijn Hoogenboom

 

 

Op zondag 27 september kwam de 12+ catechisatiegroep bij elkaar en speelden we het kaartspel “het Goede Verhaal”. Door de vragen kwamen we heel veel te weten van elkaar. Daarna aten we samen met de Pannenkoekenclub en ds. Marianna van de Graaf, heerlijke pannenkoeken en brood met smeersels. Alles ging schoon op. Daarna nam de 12+ catechisatiegroep afscheid en ging de Pannenkoekenclub verder. We bespraken deze avond hoe we verder zullen gaan dit seizoen. 

 

Kinderviering

afscheid ds. Marianna van de Graaf

Hoewel het ook een verdrietig moment was, was het toch vooral een feest afgelopen zondag. Wat fijn dat er zoveel kinderen aanwezig waren om afscheid te nemen van onze dominee, die als ‘kind van de zondag’ in het middelpunt stond. Ook heel fijn dat de bewoners van de Wanmolen erbij waren. Zo hadden we met elkaar een hele mooie viering.

Alle kinderen waren thuis druk aan het knutselen geweest en dat werd zichtbaar in een heel mooi kunstwerk.

De pubers hadden een persoonlijk Jengaspel gemaakt en Julian mocht namens De Parel ook nog een cadeau geven.

We willen alle kinderen heel erg bedanken dat ze aanwezig waren, de ouders dat de kinderen mochten komen (ook nu u er niet bij kon blijven) en kinderkoor De Regenboog voor de mooie medley die ze hebben gezongen. Verder willen we iedereen bedanken die heeft meegeholpen deze viering tot een feest te maken. Maar vooral willen we ds. Marianna van de Graaf bedanken dat ze de kinderviering wilde houden èn het middelpunt wilde zijn.

 

Pannenkoekenclub

Op 25 oktober is de volgende Pannenkoekenclub. Nienke en Raymond bereiden de bijeenkomst voor. Inloop vanaf 18.30u, aanvang maaltijd 18.45u, thema-deel vanaf ongeveer 19.30u in De Haven. Zet ook alvast de volgende datum 25 november in je agenda!

 

Jeugdclub Poortugaal is inmiddels al weer drie keer geweest en de kinderen en de leiding  zijn enthousiast. Als je nog niet bent geweest, maar je hebt zin om te knutselen, spelletjes of een quiz te doen en zit je in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool, dan ben je van harte welkom op 4 november van 19.00-20.00u in De Haven. Kosten € 1,00 per maand.

 

Schoenendoosactie en schoenendoosdienst 15 november

In deze spannende coronatijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen we ook dit jaar weer mee met de Schoenendoosactie. Vorig jaar kregen jongens en meisjes in o.a. Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo een schoenendoos en daar waren ze heel erg blij mee. Veel van deze kinderen hebben soms niet eens een eigen knuffel of ze mogen niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Dat kunnen wij ons toch niet voorstellen. Voor hen is een gevulde schoenendoos een onbetaalbaar cadeau.

 

Helpen jullie mee?

Versier een schoenendoos

en vul die met spulletjes (schoolspullen, zeep, speelgoed, knuffel). Je mag iets van jezelf geven en een mooie tekening maken en erbij doen. Iets van jezelf geven is soms wel moeilijk, maar het is toch ook wel heel bijzonder en mooi om iets van jou te delen en te weten dat het jongetje of meisje in een ver land daar heel erg blij van zal worden. Op de website (www.schoenendoosactie.nl) staat precies aangegeven hoe het werkt en wat er in de doos mag. Let ook op de grootte van de doos (max 12 cm hoog, breedte en lengte samen minimaal 46 cm en max. 56 cm).

Alle schoenendozen gaan in een transportdoos en als de schoenendozen te groot zijn, kunnen er minder schoenendozen in en worden er dus minder kinderen blij gemaakt.

Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. Dit bedrag kunt u overmaken naar NL83 INGB 0000 3342 43 t.n.v. Stichting Global Aid Network Holland (GAiN) o.v.v. ‘Schoenendoosactie’ of bij het inleveren van de schoenendoos afgeven.

 

Op 15 november is de schoenendoosdienst. Vanwege het coronavirus kunnen er nu niet zoveel mensen/kinderen aanwezig zijn tijdens de dienst, maar we hopen wel dat jullie allemaal thuis de dienst meevieren.

De schoenendozen kunnen op 15 november voor de kerkdienst ingeleverd worden bij de kerk. Je mag de schoenendoos ook voor 15 november inleveren bij Anita Maas, Griendwerker 6, 06-42505451 of Renske Zuijderduijn-Maas, Lange Zantelweg 27, 06-39232502. Het advies is om wel even van te voren te bellen, zodat je niet voor een dichte deur staat. Kort na de dienst leveren we de dozen in, zodat de dozen verstuurd worden als kerstcadeau voor de kinderen!!!!

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

JeugdClub gaat voor het grotere knutselwerk

Als jullie dit lezen, hebben we woensdag j.l. onze 3e clubavond mogen beleven. Op de vorige avond hebben we, na het horen van het vervolg van het verhaal van Noach, van kastanjes allerlei figuren gemaakt, zoals een spin, een slang of een aapje. Deze week stond in het teken van spelletjes met als afsluiting een gezellig potje bingo.

Voor de eerstvolgende keer,

4 november 2020, hebben we voor iedere deelnemer een schoenendoos nodig. Daar gaan we verspreid over meerdere avonden iets moois van maken. Dus kijk vooral of je er één mee kan nemen. En heb je meer dozen, neem die dan allemaal mee voor degenen die geen lege doos kunnen vinden. Een ander soort doos van ongeveer dezelfde afmeting is ook prima.

 Kom eens vrijblijvend kijken !

Voor meer informatie:

bel of app: 06-15065816 (Richard)

mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten van Richard - Renske - Arjan – Berny

 

 

KINDERKOOR De Regenboog

Hallo allemaal,

Hier een berichtje van het kinderkoor. Voor de zomervakantie stond een verhaalconcert gepland met een zandtekenaar. Helaas kon deze niet doorgaan vanwege Corona. Er is toen meteen een nieuwe datum geprikt. Namelijk 1 november.  Helaas mogen ook nu nog steeds niet te veel bezoekers tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Maar omdat het kinderkoor wel keihard aan het oefenen is voor dit superleuke evenement hebben we daarom besloten het gewoon door te laten gaan en net als de zondagdienst deze uit te zenden via een live stream. We hopen dat u allen gaat kijken!

Groetjes Kinderkoor de Regenboog

Jeugdstartactiviteit op 19 september

Afgelopen zaterdag hadden we de startactiviteit. Met 33 aanmeldingen was het een gezellige drukte in het bos. 14 “puppy’s” voor het Puppy Parcours en de rest voor het High Ropes parcours. Nadat ze allemaal in de tuigjes gehesen waren, kregen ze uitleg en daarna mochten ze de bomen in. Het was voor sommigen toch wel een beetje spannend; anderen liepen hoog in de bomen op een dun koordje alsof ze op de stoep liepen. Hard werken maakt hongerig en dorstig dus tussendoor kon er wat te drinken en te snoepen gehaald worden. We vonden het heel stoer van jullie allemaal!

 

Start 12+ groep van catechisatie,

tevens afscheid van ds. Marianna

 

Op zondag 27 september houden we een startbijeenkomst voor de 12+ catechisatiegroep.

Ds. Marianna zal voor het laatst aanwezig zijn.

De mogelijkheid dus om afscheid te nemen van elkaar. We sluiten af met pannenkoeken, samen met de 15+ Pannenkoekenclub. Plaats: De Haven, v.a. 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.

Graag opgeven bij de jeugdouderlingen.

 

Pannenkoekenclub (15+),

tevens afscheid van ds. Marianna

 

Op 27 september begint het seizoen van de Pannenkoekenclub. Tegelijk gaan we ook afscheid nemen van ds. Marianna. Na het eten van de pannenkoeken, samen met de 12+ groep jongeren, willen we bespreken hoe we de komende tijd deze bijeenkomsten gaan invullen. Jullie tips zijn zeer welkom. Het is dus heel belangrijk dat jullie allemaal komen!

Inloop v.a. 18.30 uur, aanvang maaltijd 18.45 uur, thema-deel v.a. ongeveer 19.30 uur.

Graag opgeven bij de jeugdouderlingen

 

Zondag 11 oktober is er in de ochtend de kinderafscheidsviering, waarin de kinderen en hun ouders afscheid nemen van ds. Marianna.

Let op: deze kinderdienst is alleen toegankelijk voor wie zich hebben aangemeld!

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JeugdClub succesvol van start gegaan

 

De eerste clubavond zit erop ! Met gepaste trots mogen we melden dat de 11 kinderen die aanwezig waren alweer uitkijken naar de volgende keer !

We begonnen de avond met het verhaal van de Ark van Noach, dat wil zeggen het eerste deel, volgende keer horen we hoe het afloopt.

Vooral voor de kinderen die voor het eerst waren hebben we een kennismakingsbingo gedaan. Door de vragen van de bingokaart aan elkaar te stellen kom je veel te weten van de anderen. Er kwamen leuke weetjes ter sprake !

Om de data van het komende jaar niet te vergeten, is een jaarkalender gemaakt. Die was wat saai en we zijn dus snel begonnen aan het verfraaien en op-leuken ervan. Met tape, glitters, stickers, plakletters en kleurstiften werden er echte kunstwerkjes gemaakt. Touwtje er door om op te hangen en toen was het alweer tijd (geweest…).  

De volgende keer is op woensdag 30 september 2020 van 19.00 tot 20.00 uur in De Haven. Dan is de herfst toch echt begonnen…………meer verklappen we niet!

Tenslotte nog even dit : Op de omkaderde info van het vorige kerkblad hebben we een paar kleine correcties. Zo zijn de kosten (€ 1,= ) niet per keer, maar per maand. Ook was vorige keer de doelgroepselectie weggevallen: JeugdClub is bedoeld voor de kinderen die in groep 5 t/m 8 van de basisschool zitten. Onderstaand een nieuw overzichtje, met weer de meest actuele data.  Knip het uit en prik het op het memobord in de keuken! Mochten er vragen zijn, of zou u/jij ook willen meedraaien als leiding op de avonden, dan kunt u ons uiteraard benaderen!

 

Groeten van Richard - Renske - Arjan – Berny

Beste kinderen en jongeren, sommigen van jullie hebben het al ontdekt: Protestants Jeugdwerk Poortugaal (PeJePe) is sinds kort actief op Facebook!

Om de kinderen en jongeren (maar ook leiding, ouders, verzorgers, etc.) goed te informeren over jeugdactiviteiten, hebben we voor dit ‘moderne’ kanaal gekozen.

 

Log in onder je Facebook-account of type in:

www.facebook.com/PeJePePoortugaal. Klik dan op: ‘vind ik leuk’

en je blijft automatisch op de hoogte.

Iedere zondagochtenddienst gaan de kinderen van 4 tot 12 jaar tijdens de preek naar hun eigen dienst, de kindernevendienst. De kinderen worden dan in 2 groepen verdeeld de jongste groep is 4 tot 7 jaar en de oudste groep is 8 tot 12 jaar. 2 keer per maand is er tienernevendienst de tieners (12 tot 16 jaar) hebben dan hun eigen dienst.

Wanneer de kinderen de kerkdienst verlaten nemen zij het licht van de paaskaars mee door hun eigen paaskaars aan te steken. De kinderen krijgen eerst een verhaal verteld, dit verhaal komt uit het blad Kind op Zondag. Voor en/of na het verhaal hebben we een gesprek met elkaar over het betreffende onderwerp.Hierna doen we een werkje wat betrekking heeft op het gelezen verhaal.

Kind op zondag volgt het Oecumenisch Leesrooster. U kunt ook kijken op www.kindopzondag.nl

Vindt u de spellen die we bij Koninginnedag gebruiken ook zo leuk? Hebt u binnenkort een (kinder)feestje en zou u wel een spel willen gebruiken? Dat kan, want al deze spellen zijn te huur!

 

We hebben totaal 28 verschillende spellen die we verhuren. Voor de prijs hoeft u het niet te laten; we verhuren al spellen vanaf 5 euro. De opbrengst is geheel voor het jeugdwerk van de kerk.

 

Mocht u interesse hebben of nadere informatie willen hebben, dan kunt u contact opnemen met Anita en Peter Maas, tel. 5019619 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spreuk

Jij wil misschien wel zonder God....

Maar God wil niet zonder jou!

Nieuws

Geen samenkomsten op zondag of op andere dagen, de klokken blijven zondags stil. Ook voor de kerk is het een bijzondere, onwezenlijke tijd. Maar: we houden de lofzang gaande en vinden creatieve manieren om naar elkaar om te zien. De kerkenraad is daar dankbaar voor. Als teken van verbondenheid en om informatie te delen, treft u hier onze nieuwsbrieven

 

Eyeopener Handen geven mag niet meer. Handen vouwen des te meer.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.