Terugblik: Schoenendoosactie en schoenendoosdienst

Op 6 november was de Schoenendoosdienst bij ons in de kerk. Deze dienst is altijd bijzonder, maar deze keer was het misschien extra bijzonder. In een volle kerk werd het een waar feest van geven om de ander. Het aantal schoenendozen heeft al onze verwachtingen overtroffen: 80 stuks !!! 

Heel veel kinderen hebben dus thuis en ook op JeugdClub hard gewerkt om een mooi cadeau te maken voor een onbekend kind in een ver land.

Van basisschool de Parel hebben 9 groepen meegedaan aan de Schoenendoosactie, ze hebben 5 dozen per klas gemaakt. We hebben filmpjes gezien van het knutselen op school en er heeft een aantal kinderen meegewerkt aan de dienst met een gedicht o.l.v. juf Henny, door het voorlezen van de Bijbeltekst en door zingen.

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze actie een hartelijk dank namens ons!

 

Nieuwe leiding

Mooi nieuws: de leiding van de kindernevendienst en tienernevendienst is uitgebreid met Job van den Berg (knd en tnd), Nienke Maas (tnd) en Robin de Jongh (tnd per 2023). We wensen hen een gezellige tijd met onze kinderen en jongeren en Gods zegen toe

 

Tienernevendienst

A.s. zondag 27 november zal er tienernevendienst zijn o.l.v. Anneke.

Noteer alvast ook 11 december en 25 december, dan is er een tienernevendienst o.l.v. Chiel-Jan resp. Nienke en Job.

Alle tieners zijn van harte welkom!

 

Wintermarkt.

Zaterdag 26 november is er een wintermarkt in het dorp. Naast de amaryllissenverkoop zullen we ook als kerk en als Jeugdwerk in de Brinkhoeve aanwezig zijn. Komen jullie ook langs? Er is voor jullie ook genoeg te doen: zo is er o.a. Touwtje trek en kan je leuke knuffels en knutseltjes kopen. De opbrengst hiervan is voor het Jeugdwerk. Kinderen van kinderkoor de Regenboog zullen aanwezig zijn en er zal rond 15.00 u ook nog een klein optreden verzorgd worden samen met Relight.

 

 

Amazing Teens & Voices concert

Op zaterdag 17 december om 19.30u in Dorpskerk Poortugaal organiseren we een kerstconcert, met Amazing Teens & Voices (onder leiding van Gert-Jan en Hanneke Scherff) en Matthijs Hoornaar (van kindertheater Knettergek), rondom het thema ‘Geef licht! Geloof jij het of geloof je het wel?!’. Het is een voorstelling met zang, dans en theater, aangevuld met een lichtshow, filmpjes en verhalen. In het bijzonder is deze voorstelling gericht op tieners en jongeren, maar eigenlijk voor alle leeftijden vanaf 10 jaar.

Elisa en Jonathan zingen bij de Amazing Teens & Voices.

Dit concert gaat uit van Kerk in Actie via www.zingenindekerk/nl. De gehele opbrengst van het concert is voor Kerk in actie, kerst 2022: Geef licht voor vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Kaarten: € 7,50 voor volwassenen, € 3,50 voor kinderen. Kaarten online te bestellen via www.zingenindekerk.nl of voor aanvang van het concert aan de deur

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Nieuws van de kindernevendienst

Met de naderende Adventsdagen voor de deur heeft de leiding van de kindernevendienst het gezellig druk. Dit jaar hebben we gekozen voor het adventsproject ‘Ik kan niet wachten!’ van de methode Bijbel Basics voor de komende zondagen. Over dit project in het kort:

De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens op aarde. Dat vieren we met Kerst. En traditiegetrouw wachten we in deze tijd ook op zijn wederkomst uit de hemel. Op de eerste zondag van advent lezen we over deze verwachting van Jezus’ terugkomst uit de hemel. Op de zondagen daarna ontdekken we hoe Maria, Jozef, Simeon en Hanna, en de wijze mannen elk op hun eigen manier wachten op de vervulling van Gods belofte. De kring wordt steeds groter. De wereld wacht. Wacht je mee?

Bij het adventsproject hoort een gezinsboekje, met voor elke dag iets leuks om te tekenen, te puzzelen, samen te lezen of om over na te denken. Dit boekje hebben we voor de gezinnen uit onze gemeente besteld en zullen we voor 1e Advent bezorgen. Hebben jullie geen boekje ontvangen, neem dan contact op met Györgyi. Aan de kerkdienst van Kerstochtend gaan we ook meewerken. Ouders hebben inmiddels een mail met info gekregen van Jolanda). We kijken uit naar vele ontmoetingen met jullie in de Adventstijd!

 

Groeten van de leiding van de kindernevendienst

Spreuk

Wanneer ik één dag niet studeer, merk ik het.
Wanneer ik twee dagen niet studeer, dan merken mijn vrienden het.
Wanneer ik drie dagen niet studeer, dan merkt het publiek het.

Voor mij geldt dat ook voor bidden:
Wanneer ik één dag niet bid, merkt God het.
Wanneer ik twee dagen niet bid, bespeur ik het in mezelf.
Wanneer ik drie dagen niet bid, merkt mijn omgeving het.’

Nieuws

Shampoo en douchegel

Zoals al eerder aangekondigd starten we op 27 november met een nieuwe actie voor de voedselbank. Ditmaal gaan we shampoo en douchegel inzamelen.

We hopen op net zo’n mooie opbrengst als de vorige keer.  De actie loopt tot en met 18 december. Mocht u zaterdag naar de wintermarkt gaan dan mag u het ook daar al inleveren. We staan daar ook als diaconie

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.