Examens 2020

Ook het eindexamen loopt anders dan andere jaren.

De centrale examens gingen niet door, er waren veel vragen en onzekerheden over welke manier verder. De jongeren die in het laatste jaar van de middelbare school zitten hebben te maken met teleurstellingen, o.a. over het niet door kunnen gaan van afscheidsfeesten en geplande vakanties met vrienden. Inmiddels weten sommigen het al dat ze geslaagd zijn, anderen wachten nog op de laatste uitslagen van schoolexamens…Al met al spannend allemaal!

Op donderdag 4 juni horen ze het officieel of ze geslaagd zijn.

 

Overstapdienst op 5 juli 2020

Het bijzondere schooljaar 2019-2020 zit er al weer bijna op en dus ook het kindernevendienstjaar.

Dit betekent dat wij afscheid nemen van een vijftal kinderen die volgend schooljaar naar de middelbare school zullen gaan.

In de kerkdienst van 5 juli zullen we de volgende kinderen uitzwaaien: Nathan, Caeleigh, Hendrik, Sam en Mats.

We hopen vanaf 5 juli in beperkingen naar de kerk te kunnen en zo afscheid te kunnen nemen, maar hoe dan ook gaan we er een onvergetelijke dag van maken. Het allerbelangrijkste: deze jongeren zullen in de dienst de zegen meekrijgen, ook op 1,5 meter afstand waardevol!’ 

 Namens de leiding van de kindernevendienst,

Györgyi de Haas

 

 Oproepje: Samen vieren op 4 juni

 

Dit jaar zijn er veel jongeren uit onze gemeente die eindexamen doen. Zullen we het als gemeente samen vieren dat ze geslaagd zijn? Het lijkt ons een mooi idee. Om deze dag heel speciaal te maken vragen we iedereen om de vlag uit te hangen op 4 juni. Zonder tas natuurlijk, als er geen examenkandidaat in huis is 😉

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi,

e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Drie zangtalenten in de top 5!

 

Drie jongeren uit de gemeente hebben de top 5 bereikt van de Grote Talentenshow Thuiseditie van Het Lokaal in Albrandswaard:

Elisa, Nienke en Sanne! Zaterdagavond zal uit de top 5 een winnaar uitgeroepen worden en wel degene die om 20.00 uur de meeste likes heeft verzameld op de Facebookpagina van Het Lokaal.

 

Wist je dat het woord ‘enthousiasme’ komt van het Griekse woord voor ‘Vol zijn van God’Uit Alef, bijbelblad voor kinderen, mei 2016.

 

 

 

Veel succes op school!

Hopelijk hebben de kinderen van de kindernevendienst het leuk gevonden om elkaar via Zoom weer een keertje te spreken en te zien. Gelukkig mogen jullie vanaf deze week weer gedeeltelijk naar school en kunnen jullie je juf/meester en vrienden/vriendinnen weer ontmoeten.
Helaas geldt dit (nog) niet voor de middelbare scholieren en vervolgonderwijs. We wensen jullie veel succes met de digitale lessen en opdrachten.

We willen vooral de eindexamenjongeren succes wensen die de komende weken nog schoolexamens moeten maken om zo hun diploma te halen nu de centrale examens niet meer doorgaan.

We hopen dat alle eindexamenjongeren op de landelijke feestdag 4 juni de vlag uit kunnen hangen. We denken aan jullie en horen het graag wie er geslaagd zijn.

 

Kampweekend vervalt

Helaas hebben we moeten besluiten om het kamp niet door te laten gaan vanwege het coronavirus.

Het is praktisch niet mogelijk om in het kamphuis (en vooral in de slaapverblijven)  met 40 personen 1,5 meter afstand te houden.

We gaan ons best doen om voor volgend jaar alvast te reserveren en we hopen dan weer gezellig weg te gaan.

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste kinderen en jongeren, sommigen van jullie hebben het al ontdekt: Protestants Jeugdwerk Poortugaal (PeJePe) is sinds kort actief op Facebook!

Om de kinderen en jongeren (maar ook leiding, ouders, verzorgers, etc.) goed te informeren over jeugdactiviteiten, hebben we voor dit ‘moderne’ kanaal gekozen.

 

Log in onder je Facebook-account of type in:

www.facebook.com/PeJePePoortugaal. Klik dan op: ‘vind ik leuk’

en je blijft automatisch op de hoogte.

Iedere zondagochtenddienst gaan de kinderen van 4 tot 12 jaar tijdens de preek naar hun eigen dienst, de kindernevendienst. De kinderen worden dan in 2 groepen verdeeld de jongste groep is 4 tot 7 jaar en de oudste groep is 8 tot 12 jaar. 2 keer per maand is er tienernevendienst de tieners (12 tot 16 jaar) hebben dan hun eigen dienst.

Wanneer de kinderen de kerkdienst verlaten nemen zij het licht van de paaskaars mee door hun eigen paaskaars aan te steken. De kinderen krijgen eerst een verhaal verteld, dit verhaal komt uit het blad Kind op Zondag. Voor en/of na het verhaal hebben we een gesprek met elkaar over het betreffende onderwerp.Hierna doen we een werkje wat betrekking heeft op het gelezen verhaal.

Kind op zondag volgt het Oecumenisch Leesrooster. U kunt ook kijken op www.kindopzondag.nl

Vindt u de spellen die we bij Koninginnedag gebruiken ook zo leuk? Hebt u binnenkort een (kinder)feestje en zou u wel een spel willen gebruiken? Dat kan, want al deze spellen zijn te huur!

 

We hebben totaal 28 verschillende spellen die we verhuren. Voor de prijs hoeft u het niet te laten; we verhuren al spellen vanaf 5 euro. De opbrengst is geheel voor het jeugdwerk van de kerk.

 

Mocht u interesse hebben of nadere informatie willen hebben, dan kunt u contact opnemen met Anita en Peter Maas, tel. 5019619 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spreuk

Jezus is niet dood.....

Hij heeft wel de Geest gegeven

Nieuws

Geen samenkomsten op zondag of op andere dagen, de klokken blijven zondags stil. Ook voor de kerk is het een bijzondere, onwezenlijke tijd. Maar: we houden de lofzang gaande en vinden creatieve manieren om naar elkaar om te zien. De kerkenraad is daar dankbaar voor. Als teken van verbondenheid en om informatie te delen, treft u hier onze nieuwsbrieven

 

Eyeopener Handen geven mag niet meer. Handen vouwen des te meer.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: ds. M.H. van de Graaf, Molenweg 19, 3171 CM Poortugaal. Tel: 010-5011015 of predikant@pgpoortugaal.nl
Pastoraal Werker: dhr. Engel Leune, tel:  06 83 53 43 61, e-mail: eleune@outlook.com
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.