Eindexamens
De eindexamenperiode is in het regulier onderwijs op 14 mei begonnen. Een heel spannende tijd voor de examenkandidaten en hun gezinnen. We wensen jullie heel veel succes en Gods kracht toe!

Bijzondere kerkdiensten

De komende periode zijn er een paar bijzondere (kerk)diensten bij ons in de gemeente, graag jullie aandacht ervoor.
Op zondag 19 mei, met Pinksteren wordt de kleine Jonas van Willegen (geboorte-datum 03-01-2024) gedoopt. Het is straks dus dubbelfeest!
Op 2 juni is er weer een Kliederkerk, met het thema “Storm op het meer”. In de kerk is er dan geen kindernevendienst, geen Kind van de Zondag en geen oppas.

Een week later, op 9 juni hebben we op het Jeugdkamp de kampdienst, die wij weer gezamenlijk voorbereiden en vieren in Vierhouten met alle deelnemers van het kamp.
Op 16 juni is er een 12+ jeugddienst, gericht op de oudere jeugd.
Job van den Berg zal op 30 juni geloofs-belijdenis doen in een feestelijke kerkdienst.

Noteer alvast de datum van de Overstapdienst,
op 7 juli, waarin de jongeren van groep 8 afscheid zullen nemen van de kinder-nevendienst. Iedereen is van harte welkom om mee te vieren, om deel te nemen aan deze speciale kerkdiensten!

De jeugdouderling Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


JeugdClub Poortugaal
Waar: Gebouw De Haven, Emmastraat 9
Wanneer, hoe vaak: eens per 2 of 3 weken
Welke datum: 29 mei, 19 juni en 3 juli 2024
Hoe laat: woensdagavond
van 19:00 - 20:00 uur
Kosten: € 1,= per keer
Wat doen we: knutselen, spelletjes, quiz, van alles wat leuk is
Voor wie: alle kinderen van de basisschool groep 5 t/m 8

Kom eens vrijblijvend kijken !
mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


JeugdClub op weg naar de zomer

De ijzerdraadjes laten nog even op zich wachten, de voorbereiding blijkt lastiger dan gedacht…. Wel staan ook de (buiten-)spelletjes weer op het programma. De tijd gaat snel, nog 3 avonden jeugdclub tot de zomervakantie! Verder hebben we weinig tot geen nieuws. Volgende keer misschien?
Jeugdclub is voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool, voor nieuwe leiding geldt geen leeftijdslimiet (bovengrens)! Dus kom gerust een keer kijken!

Hartelijke groeten van Richard - Arjan - Berny

Jeugdkamp
7 t/m 9 juni

Over een paar weken is het alweer zover: ons kamp in de Boomklever in Vierhouten. Met het mooie weer van het afgelopen weekend hebben wij er al heel veel zin in. De kosten zijn € 40,- per persoon, iedere volgend gezinslid betaalt € 35,-
Wil je graag mee en ben je 7 jaar of ouder? Stuur dan uiterlijk 20 mei een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. onder vermelding van je naam, adres en geboortedatum.

Het bedrag kan je overmaken naar NL79INGB0004463217 t.n.v. INTERKERKELIJK JEUGDWERK POORTUGAAL. Mocht je vragen hebben over het kamp, dan kan je contact opnemen met Anita Maas

Voor gemeenteleden die het jeugdwerk een warm hart toedragen: We proberen de kosten voor de kinderen zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen mee kan gaan. De onkosten van het kamp zijn helaas wel hoger.

Mocht u een kleine vrijwillige bijdrage willen geven voor het kamp of bijv. wat willen sponsoren (bijv. drinken, of wat lekkers voor tussendoor), dan zouden we daar heel blij mee zijn. U kunt dit overmaken op bovenstaande rekening van het jeugdwerk of hiervoor Anita of Györgyi benaderen.

 

Welkom 2024!
Wat gaat dit jaar ons brengen? Een extra (schrikkel)dag, een som (2+0+2=4), de Olympische spelen in Parijs, de eerste schooldag of het afstuderen? Op sommige dingen hebben we geen invloed, op andere wel. Wij zijn van plan ook dit jaar weer leuke activiteiten te organiseren voor jullie, maar allereerst wensen we jullie en iedereen om jullie heen een gezegend, gelukkig en gezond nieuwjaar!

Terugblik adventstijd en Kerst van 2023
Vlak voor het begin van de adventstijd zijn er weer gezinsboekjes bezorgd door leiding van de kindernevendienst bij de gezinnen van onze gemeente. Mooie boekjes, met verhalen en verwerkingen rondom het thema “Een nieuw begin”. In de kerk zagen we de reuze kerstballen, die elke keer werden toegelicht door de voorganger en zongen we samen het projectlied. In de kerkdienst op Kerstmorgen werd een kaarsengedicht voorgedragen door zeven kinderen en hebben alle kinderen als een waar orkest het lied “Midden in de winternacht” op muziekinstrumentjes begeleid. Iedereen werd op kerstlekkers getrakteerd na afloop van de dienst. Namens de kinderen en jongeren van de kinder- en tienernevendienst. Leiding en kinderen, bedankt voor jullie bijdrage!

Kerstattenties ouderen
Weer hebben een paar jongeren zich ingezet voor het bezorgen van de kerstattenties.
Iedereen hartelijk dank voor het helpen!

Deep Impact
Komende zondag 14 januari is de eerste bijeenkomst van het nieuwe kalenderjaar, bedoeld voor de jongeren vanaf 12 jaar. Veel plezier op deze interactieve avond!


SOOS Het nieuwe jaar begint met een uitje voor de jongeren van de SOOS. Op 26 januari staat bowlen op het programma. Je hebt nog even tijd om te oefenen, maar ook voor deze activiteit telt dat deelnemen en plezier hebben het aller-belangrijkst is … winnen is een mooie bijkomstigheid 😉

Jeugddienst 12+ op 4 februari
Het duurt nog even, maar de dagen vliegen voorbij. Noteer alvast in je agenda: 04-02-2024!
De jeugddienst op 4 februari is gericht op de wat “oudere” jeugd. Onze jeugdband zal meewerken aan de dienst.

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderkoor en Jeugdclub

Kinderkoor de Regenboog
Zo in het nieuwe jaar even een stukje namens het kinderkoor. We kijken terug op een fijne tijd zo eind 2023. Tijdens de dienst op 10 december werd het kinderkoor in het zonnetje gezet ivm het 25-jarig jubileum. Wat zijn de kinderen verwend en niet te vergeten, dirigente en geluidsman ook. Het was leuk om oude foto’s vh kinderkoor voorbij te zien komen op de beamer.
Het optreden was voor nieuwe kinderen erg spannend, maar het is super gegaan!

Op vrijdag 22 december mocht het kinderkoor nog een keer hun kerstliedjes ten gehore brengen en wel in de Hooge Werf tijdens de kerstviering.Het is altijd fijn om daar te mogen zingen. De bezoekers vonden het optreden erg leuk en ook de kinderen hebben ervan genoten.
Als bedankje kregen de kinderen allemaal een aardigheidje mee na afloop van het optreden.
En toen was het kerstvakantie, lekker uitrusten van gedane arbeid. We zijn weer gestart op woensdag 10 januari en gaan dan toewerken naar een optreden op 3 maart tijdens de kliederkerk. Maar…….vergeet ook toewerken naar ons jubileumconcert in juni niet.
Noteert u alvast 15 juni 2024 in uw agenda? Dan laten de kinderen tijdens het jubileumconcert van zich horen.

Wij wensen u allen een gezegend en muzikaal 2024 toe! En nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom! Groetjes van de leiding en de kinderen van het kinderkoor.


JeugdClub gaat het nieuwe jaar in
We laten het oude jaar achter ons en gaan ook in 2024 verder met knutselen, spelletjes en allerlei andere leuke activiteiten. Het belooft een bonte mix te worden van oude en nieuwe ideeën, en starten komende woensdag spelenderwijs…. Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn van harte welkom, ook als je nog nooit geweest bent. Onderstaand weer de komende data, dit keer tot aan de meivakantie. Knip het uit en prik het op je prikbord! Dan kun je geen avond vergeten. Tot ziens!

Groeten van Richard - Arjan – Berny

JeugdClub Poortugaal
Waar: Gebouw De Haven, Emmastraat 9
Wanneer, hoe vaak: eens per 2 of 3 weken
Welke datum: 17 januari, 7 en 28 februari, 20 maart 10 en 24 april 2024
Hoe laat: woensdagavond van 19 - 20 uur
Kosten: € 1,= per keer
Wat doen we: knutselen, spelletjes, quiz,
Voor wie: alle kinderen van de basisschool
groep 5 t/m 8

Kom eens vrijblijvend kijken !
Voor meer informatie: mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Spreuk

Maak van je knelpunten knielpunten

Nieuws

Zondag 19 mei - 9.30 u. Pinksteren

Voorganger: ds. H. van Walsum

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.