Kinderdisco

Afgelopen vrijdag, 5 juli was de laatste disco voor de kinderen van de basisschool. Met 35 enthousiaste jongens en meisjes was het een heel geslaagde afsluiting van het seizoen.

We zien jullie graag weer terug na de zomervakantie!

 

Overstapdienst

In de feestelijke dienst van 7 juli hebben twee jongeren afscheid genomen van de kindernevendienst: Mariejesse ’t Hoen en Ruben van Doorn. Nikki Krijnberg en Kay Gijsbers van Wijk waren ook uitgenodigd, maar konden niet aanwezig zijn wegens omstandigheden.

Het was een bijzondere dienst, met het swingende lied “Every Move I Make” gekozen door Mariejesse en het inmiddels traditioneel samenzang “Er zijn al zo’n 12 jaar verlopen”.

De persoonlijke Bijbelteksten en zegen werden uitgesproken door ds. Marianna van de Graaf. Mariejesse, Nikki, Ruben en Kay, Gods zegen toegewenst op de nieuwe wegen van de middelbare school!

 

(Bijna) vakantie!!!

Eerst iedereen uitzwaaien en vervolgens aftellen tot de eigen vakantie…zo voelt het een beetje dit jaar. Maar ook voor onze regio nadert de zomervakantie.

Met de volgende woorden willen we u en jullie een hele fijne vakantie wensen:

 

Thuis zijn op onbekende wegen

Op vertrouwde plekken dwalen.

Het hoofd even lekker lagen,

Ruimte voor nieuwe verhalen.

 

Startactiviteit voor de jeugd    

 

Op zaterdag 28 september willen we een startactiviteit organiseren voor de jeugd.

Save de date!

Lieve groeten,

de jeugdouderlingen Anita en Györgyi

 

LEIDING GEZOCHT:

We zoeken ook nog steeds leiding voor de Jeugdclub op de woensdag- avond, voor de preGJV en de tienernevendienst!!

 

Kinderkoor de Regenboog

Is met vakantie maar het eerste optreden voor seizoen 2019-2020 staat alweer gepland op zondag 22 september 2019.

Nieuwe kinderen zijn ook nog steeds van harte welkom bij het kinderkoor.

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en houd je van zingen en dansen, kom dan gerust een keer kijken en/of meezingen.

We repeteren elke woensdagmiddag van 13.30- 14.45 uur in de Haven, Emmastraat 9 in Poortugaal.

Voor meer informatie: Mirjam Meyboom, 010- 5221979 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wensen jullie allen een hele fijne zomervakantie toe!

 

Jongeren zetten zich in voor Zambia 

Dit is alweer het laatste stukje in het kerkblad voor onze actie. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Maar er zijn nog een hoop dingen om over te praten. Als eerste wil ik iedereen bedanken voor Uw steun aan ons project, zonder Uw hulp was het ons nooit gelukt. Want op het moment dat ik dit aan het typen ben hebben we € 5777,16 opgehaald.

Dit is natuurlijk fantastisch, maar we zijn er nog niet. Daarom hebben we nog wat lopen.

De statiegeldflessen kunnen nog steeds ingezameld worden. Dit kan nu zelfs op 3 plekken: In de dorpskerk, in de Haven en bij de Plus. Ja U hoort het goed, ook bij de Plus.
Als u uw flessen inlevert in de automaat bij de Plus ziet u een postertje van ons hangen met uitleg over ons project. Hiernaast kunt U op de doneerknop drukken. Dit zorgt ervoor dat het statiegeld naar ons project toe gaat. Ook om nog een beetje geld in te zamelen hebben we een collectepot. Deze pot staat in de dorpskerk. De pot wordt ook nog een keer gebruikt voor een collecte zo meteen meer hierover.

Zondag 14 juli is er een speciale dienst.

Dit zal onze uitzendingsdienst zijn.
In deze dienst zullen Nienke en ik de zegen meekrijgen. Ook zullen we nog we nog even aan het woord komen.
Op zondag 28 juli zal ik na de dienst met onze collectepot bij de deur staan. Hierin kunnen we de laatste beetjes op het einde nog mee halen.
Naast al deze sponsoringen voor ons project wil de diaconie ook Nienke en mijzelf nog sponseren. Dit vinden we supergaaf en fijn. Want ja, naast alle tijd en geld die we in de acties hebben gestoken komt er bij zo´n reis een hoop kijken en ook dit kost een heleboel geld. Wij noemen het maar de verborgen kosten. Dit noemen we zo omdat ze niet meteen zichtbaar zijn en vaak pas achteraf komen en persoonlijk zijn en losstaan van het geld voor het project.
We moeten ons bijvoorbeeld niet alleen inenten

maar we moeten ook nog een heleboel spullen aanschaffen voor de dingen die we daar gaan doen en waar we gebruik van gaan maken. Persoonlijk heb ik al tussen de € 700 en € 800 aan deze kosten uitgegeven. Daarom zijn we de diaconie erg dankbaar dat ze ons hierin willen steunen.

Ja ja nog minder dan een maandje en dan gaan we weg, 5 augustus is het zo ver. Ik krijg er gewoon kriebels van als ik eraan denk (toch een beetje de zenuwen denk ik).
We zijn dus al druk bezig met de tassen in te pakken en alles klaar te zetten.
Van World Servants hebben wij een grote tas gekregen en die gaat helemaal gevuld worden. Want die hele waslijst aan spullen die we gekregen hebben moet echt wel mee. En alles moet op tijd ingepakt zitten want op 5 augustus om 12:30 verzamelen we in Utrecht om aan de reis te beginnen.

Tijdens deze reis kunnen wij geen updates plaatsen of even een appje sturen. Want we hebben onze telefoons niet bij ons. Wilt u op de hoogte blijven van onze avonturen tijdens onze reis? Tijdens de zomer kunt U op de website van World Servants, Facebook en Instagram alle nieuwsberichten van de groepen die op project gaan volgen.  Op de website https://www.worldservants.nl/ staat onderaan de hoofdpagina een kopje laatste updates. Hieronder zullen ook de updates van ons project weergegeven worden. Onze project code is ZA419.

Nou ik denk dat dit hem dan is. Ons laatste stukje in het kerkblad voordat we op reis gaan.
Geen zorgen, zodra we weer terug zijn, zullen we nog een stukje in het kerkblad schrijven.
En natuurlijk zullen we in de kerk ook nog eens in geuren en kleuren vertellen over onze reis.
Ik hoop U allen nog te zien 14 juli, tot ziens.

Groetjes,
Stefan van Doeselaar

Beste kinderen en jongeren, sommigen van jullie hebben het al ontdekt: Protestants Jeugdwerk Poortugaal (PeJePe) is sinds kort actief op Facebook!

Om de kinderen en jongeren (maar ook leiding, ouders, verzorgers, etc.) goed te informeren over jeugdactiviteiten, hebben we voor dit ‘moderne’ kanaal gekozen.

 

Log in onder je Facebook-account of type in:

www.facebook.com/PeJePePoortugaal. Klik dan op: ‘vind ik leuk’

en je blijft automatisch op de hoogte.

Iedere zondagochtenddienst gaan de kinderen van 4 tot 12 jaar tijdens de preek naar hun eigen dienst, de kindernevendienst. De kinderen worden dan in 2 groepen verdeeld de jongste groep is 4 tot 7 jaar en de oudste groep is 8 tot 12 jaar. 2 keer per maand is er tienernevendienst de tieners (12 tot 16 jaar) hebben dan hun eigen dienst.

Wanneer de kinderen de kerkdienst verlaten nemen zij het licht van de paaskaars mee door hun eigen paaskaars aan te steken. De kinderen krijgen eerst een verhaal verteld, dit verhaal komt uit het blad Kind op Zondag. Voor en/of na het verhaal hebben we een gesprek met elkaar over het betreffende onderwerp.Hierna doen we een werkje wat betrekking heeft op het gelezen verhaal.

Kind op zondag volgt het Oecumenisch Leesrooster. U kunt ook kijken op www.kindopzondag.nl

Pre-GJV

 

De Pre-GJV is een groep jongeren van 12-16 jaar die eens in de twee weken bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er gepraat, gespeeld, geluisterd naar muziek, kortom er wordt lol gemaakt. Daarnaast proberen we ook serieus te praten over verschillende onderwerpen die jongeren bezighouden.

De Pre-GJV komt om de week bijeen op zondagavond. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Erwin van der Winden (010-8425880)

 

GJV

 

Voor jongeren vanaf 16 jaar is er de GJV. Tijdens de bijeenkomsten van de GJV staat een gezelligheid voorop. In een ontspannen sfeer praten en discussiëren we over allerlei zaken, van politiek tot geloof, en alles wat daar tussenin zit. Daarnaast gaan we regelmatig naar jongerendiensten, of gewoon gezellig op stap.

De GJV komt om de week bijeen op zondagavond. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Erwin van der Winden (010-8425880)

Vindt u de spellen die we bij Koninginnedag gebruiken ook zo leuk? Hebt u binnenkort een (kinder)feestje en zou u wel een spel willen gebruiken? Dat kan, want al deze spellen zijn te huur!

 

We hebben totaal 28 verschillende spellen die we verhuren. Voor de prijs hoeft u het niet te laten; we verhuren al spellen vanaf 5 euro. De opbrengst is geheel voor het jeugdwerk van de kerk.

 

Mocht u interesse hebben of nadere informatie willen hebben, dan kunt u contact opnemen met Anita en Peter Maas, tel. 5019619 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spreuk

Heer, leer mij te accepteren wat ik niet kan veranderen, geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen en wijsheid om het verschil te weten

Nieuws

Zondag 22 september is het zover, dan komen we na de dienst (Dorpskerk)  bij elkaar voor een gezellig samenzijn (De Haven).

Hiermee geven we een start aan het nieuwe kerkenwerkseizoen.

Het jaarthema in de Protestantse kerk  is “Een goed verhaal”.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: ds. M.H. van de Graaf, Molenweg 19, 3171 CM Poortugaal. Tel: 010-5011015 of predikant@pgpoortugaal.nl
Pastoraal Werker: Mw. M. Pompert, tel:  06-28149719, e-mail: pompertmarianne@gmail.com
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Het telefoonnummer van deze kerk 010-5017378.
het nummer van de beheerder is 06 - 208 690 38


Klik hier voor ons Privacy Statement.