Jeugdclub Poortugaal zoekt nieuwe clubleiding

Jeugdclub Poortugaal zoekt nieuwe clubleiding. Twee van onze vaste vrijwilligers hebben jarenlang met veel enthousiasme de club gedraaid, maar gaan in juni afscheid nemen. Ter vervanging zijn wij op zoek naar nieuwe leiding die met elkaar op woensdagavond de club wil gaan draaien. Is dit iets voor jou?

Tijdens de clubavond staat gezelligheid voorop! Er wordt veel gekletst, spelletjes gespeeld en leuke knutselwerkjes gemaakt. Als clubleiding bereid je met elkaar leuke activiteiten voor, denk aan figuurzagen, papier-maché, een speurtocht of spel. Je zorgt dat alles goed loopt en de kinderen een leuke tijd met elkaar hebben.

De Jeugdclub is op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in De Haven, Emmastraat 9 in Poortugaal. Wekelijks zijn er ± 15 kinderen uit groep 5 t/m 8 aanwezig. De club is iedere week behalve in de schoolvakanties. Help je liever 1x in de 2 weken  of  1x per maand, dan is dit ook mogelijk. De ervaren vrijwilligers zullen je tot en met juni zo goed mogelijk begeleiden. 
Ben je 18 jaar of ouder, enthousiast, ondernemend en wil je graag nieuwe ervaringen opdoen, neem dan contact op met: Paul: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  0625002338
Janineke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  010 – 5013739

 

 

Kinderdisco                                             

Het is al bijna zover! Op vrijdag 1 februari

is er weer kinderdisco!

De keer erop is vrijdag 5 april.

Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd (dus vanaf 4 jaar)

Als je het leuk vindt, mag je verkleed komen, maar het is uiteraard niet verplicht. Er is ook een mogelijkheid om tegen een klein bedrag geschminkt te worden door Nienke. Met de opbrengst van schminken steunen we Stefan en Nienke i.v.m. het project in Zambia.

Komen jullie allemaal gezellig dansen, spelletjes doen en samenzijn?

Tijd: 19.00-20.00u in de Jeugdhaven.

Toegang is Euro 1,-- daar krijg je iets te drinken en te snoepen voor.

 

Pre-GJV en Sirkelslag

De Pre-GJV doet ook dit jaar mee aan Sirkelslag op vrijdag 1 februari. Sirkelslag is het grootste en spannendste online wedstrijd voor jeugdgroepen. Het thema is deze keer “Een nieuw begin”. Alle jongeren zijn hierbij uitgenodigd om mee te doen en het zou erg leuk zijn als er publiek aanwezig is om ze aan te moedigen.

Inloop vanaf 19.00 u, start om 19.30 u in de Haven. Verdere info op www.sirkelslag.nl over dit te gekke evenement.

 

Pannenkoekenclub (15+)

Ben je inmiddels 15+ of heb je interesse in een gezellige avond die we beginnen met een pannenkoeken-maaltijd en vervolgens een thema-avond? Kom dan vooral eens kijken, luisteren en eten.

De avonden staan gepland voor: 10 februari,10 maart,14 april, 12 mei en 16 juni.

Inloop vanaf 18.30 u, rond 18.45 u pannenkoeken (soms ook soep en stokbrood) eten. Na eten en afwas om 19.30 u beginnen we met het thema.

 

Dimensions Junior

Op zaterdag 9 maart om 16.00.uur in de Maranathakerk te Rhoon is er een spetterend concert van Dimensions Junior. Het is een programma met hedendaagse, nieuwe en stoere kindermuziek, met stoere choreografie en altijd met een inhoudelijk verhaal, wat door middel van toneel wordt verteld.

Het belooft een fantastische middag te worden, met een groep waar uit onze gemeente ook Jonathan Meijboom deel van uitmaakt.

 

Jaaa…we gaan weer en de datum is bekend.

Het duurt nog even, maar ook iets om alvast

in je agenda te zetten: Kampweekend voor onze jeugd; 21 t/m 23  juni 2019.

Verdere info volgt t.z.t.      

De jeugdouderlingen.

Hier zijn we weer

Zondag 27 januari mochten we bij de oecumenische dienst van Albrandswaard wat vertellen over ons mooie project. Ook was de collecte voor de diaconie voor ons bestemd.  De collecte heeft het fantastische bedrag opgebracht van meer dan

 € 950,00. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.  Ook hebben we via de website een aantal donaties ontvangen. Hartelijk dank daarvoor!

Op de site staat inmiddels het opgehaalde bedrag van € 2376,45 (inclusief ons startkapitaal) en daar komt dus het bedrag van 27 januari bij. Daardoor zitten we inmiddels op ruim € 3300,00 van de € 5010,00. Dit is het minimumbedrag; we hopen natuurlijk dat we het extra challenge bedrag (500 euro p.p.) ook kunnen ophalen.

De komende maanden staan er diverse acties op stapel. Uiteraard loop de statiegeld flessen actie nog steeds. We zullen nu zowel in de Dorpskerk als in De Haven een doos neerzetten waar u de flessen in kunt doen.

Binnenkort gaan we ook bij CBS De Parel langs om in de klassen wat te vertellen, want ze hebben voor ons project gekozen voor hun zending. Komende acties:

  • SCHMINKEN BIJ DE KINDERDISCO

     1 februari

  • DINER ORGANISEREN op vrijdag 15

     februari

     (tijdens de ‘verenigingsweek’)

  • ZENDING VAN CBS DE PAREL
  • AUTOWASDAG (waarschijnlijk eind maart; definitieve datum volgt)
  • STATIEGELDBONNEN BIJ DE PLUS (wordt aan gewerkt)
  • STATIEGELD FLESSEN INZAMELING (hele jaar door)
  • 40 DAGEN TIJD (vrijdagavonden in maart en april).
  • BOOTDUIK ( wordt aan gewerkt)

.    En nog veel meer.

 

Zoals U ziet blijven we heel druk met ons project. Wilt u meer op de hoogte blijven van de acties en de updates zien? Kijk dan op de website en houd het kerkblad in de gaten. Wij hopen dat we door middel van uw hulp genoeg geld in kunnen zamelen voor dit geweldige project. HELPT U ONS MEE?

 

Wilt U ons sponsoren? Dit kan via de website, via de projecten, door contact op te nemen met ons of via het rekeningnummer (NL75 INGB 0675 8944 76 t.n.v. S. van Doeselaar o.v.v. Project Zambia).

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-37327457 https://www.worldservants.nl/poortugaal S van Doeselaar NL75 INGB 0675 8944 76

Beste kinderen en jongeren, sommigen van jullie hebben het al ontdekt: Protestants Jeugdwerk Poortugaal (PeJePe) is sinds kort actief op Facebook!

Om de kinderen en jongeren (maar ook leiding, ouders, verzorgers, etc.) goed te informeren over jeugdactiviteiten, hebben we voor dit ‘moderne’ kanaal gekozen.

 

Log in onder je Facebook-account of type in:

www.facebook.com/PeJePePoortugaal. Klik dan op: ‘vind ik leuk’

en je blijft automatisch op de hoogte.

Iedere zondagochtenddienst gaan de kinderen van 4 tot 12 jaar tijdens de preek naar hun eigen dienst, de kindernevendienst. De kinderen worden dan in 2 groepen verdeeld de jongste groep is 4 tot 7 jaar en de oudste groep is 8 tot 12 jaar. 2 keer per maand is er tienernevendienst de tieners (12 tot 16 jaar) hebben dan hun eigen dienst.

Wanneer de kinderen de kerkdienst verlaten nemen zij het licht van de paaskaars mee door hun eigen paaskaars aan te steken. De kinderen krijgen eerst een verhaal verteld, dit verhaal komt uit het blad Kind op Zondag. Voor en/of na het verhaal hebben we een gesprek met elkaar over het betreffende onderwerp.Hierna doen we een werkje wat betrekking heeft op het gelezen verhaal.

Kind op zondag volgt het Oecumenisch Leesrooster. U kunt ook kijken op www.kindopzondag.nl

Pre-GJV

 

De Pre-GJV is een groep jongeren van 12-16 jaar die eens in de twee weken bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er gepraat, gespeeld, geluisterd naar muziek, kortom er wordt lol gemaakt. Daarnaast proberen we ook serieus te praten over verschillende onderwerpen die jongeren bezighouden.

De Pre-GJV komt om de week bijeen op zondagavond. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Erwin van der Winden (010-8425880)

 

GJV

 

Voor jongeren vanaf 16 jaar is er de GJV. Tijdens de bijeenkomsten van de GJV staat een gezelligheid voorop. In een ontspannen sfeer praten en discussiëren we over allerlei zaken, van politiek tot geloof, en alles wat daar tussenin zit. Daarnaast gaan we regelmatig naar jongerendiensten, of gewoon gezellig op stap.

De GJV komt om de week bijeen op zondagavond. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Erwin van der Winden (010-8425880)

Vindt u de spellen die we bij Koninginnedag gebruiken ook zo leuk? Hebt u binnenkort een (kinder)feestje en zou u wel een spel willen gebruiken? Dat kan, want al deze spellen zijn te huur!

 

We hebben totaal 28 verschillende spellen die we verhuren. Voor de prijs hoeft u het niet te laten; we verhuren al spellen vanaf 5 euro. De opbrengst is geheel voor het jeugdwerk van de kerk.

 

Mocht u interesse hebben of nadere informatie willen hebben, dan kunt u contact opnemen met Anita en Peter Maas, tel. 5019619 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spreuk

Als je alleen maar kennis over God verzamelt, blijf je ook alleen maar een kennis van hem

Nieuws

Zondag 3 februari   -   9.30 u.                                              

Voorganger:                  ds. W.G. de Wit, Barendrecht                                                   

Muzikale begeleiding:   organist Anton van Driel, Oud-Beijerland

Collecten:                      diaconie kerktelefoon / kerkbeheer  

    

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: ds. M.H. van de Graaf, Molenweg 19, 3171 CM Poortugaal. Tel: 010-5011015 of predikant@pgpoortugaal.nl
Pastoraal Werker: Mw. M. Pompert, tel:  06-28149719, e-mail: pompertmarianne@gmail.com
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit kerkgebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Het telefoonnummer van deze kerk 010-5017378.
het nummer van de beheerder is 06 - 208 690 38


Klik hier voor ons Privacy Statement.