Terugblik Schoenendoosactie en schoenendoosdienst
Wat een feestelijke dienst was het op 5 november! De jeugdband heeft, heel knap, de hele dienst begeleid, met al die mooi versierde schoenendozen op de achtergrond.
In een gesprekje met ds. Hans heeft Hannah de spulletjes uit haar schoenendoos laten zien. Anne en Elisa hebben het Bijbelverhaal over de arme vrouw uit Sarfat keurig voorgelezen, Joshua heeft een deel van het gebed heel mooi gelezen. Het lied “Vrede is dichtbij” van de kleuters van de Parel was hartverwarmend.
Geweldig dat basisschool De Parel ook dit jaar heeft meegedaan met de Schoenendoosactie. Met elkaar hebben we voor 70 dozen gezorgd. 70 paar oogjes zullen dus binnenkort van blijdschap stralen. Hartelijk dank aan iedereen die meegeholpen heeft aan deze actie!

Kindernevendienst
De leiding van de kindernevendienst is al volop bezig met voorbereidingen voor de Adventsdagen.
Het adventsproject van de methode Bijbel Basics “Een nieuw begin” vormt dit jaar de leidraad. Alle verhalen komen uit het evangelie volgens Lucas, van de aankondiging van de geboorte van Johannes tot aan de geboorte van Jezus. Bij elk verhaal ontdek je weer: God maakt een nieuw begin! Ook dit jaar hoort er een gezinsboekje bij het project, met 24 kaarten om uit te scheuren en op te hangen. Samen vormen die een mooie adventsslinger. Zo wordt december, het aftellen tot Kerst nog leuker!
Het boekje is voor de gezinnen uit onze gemeente besteld en wordt komend weekend bezorgd. Hebben jullie geen boekje ontvangen, neem dan contact op met Györgyi.
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tienernevendienst
A.s. zondag 26 november zal er een tiener-nevendienst zijn o.l.v. Robin. Alle tieners zijn van harte welkom!

10 december
Noteer alvast in je agenda deze zondag, waarop kinderkoor De Regenboog meezingt in de kerkdienst. Wil je meezingen in dit gezellige koor, dan kan dit nog steeds. Neem gauw contact op met Mirjam Meyboom voor verdere info.

SOOS
Op 24 november is er weer een activiteit voor de jongeren vanaf groep 8, om 19.30 u, in De Haven.

JeugdClub Poortugaal
Er is al een mooie groep met enthousiaste knutselaars, maar jij kan er nog steeds bij.
Vind je het leuk om te knutselen of een spelletje te spelen en zit je in groep 5 t/m 8 van de basisschool, dan ben je van harte welkom op woensdag 29 november van 19.00-20.00 u.
in De Haven.

Amaryllissen
Zaterdag 25 november kunnen de bestelde amaryllisbollen opgehaald worden, tussen 10.00-14.00 uur in De Haven.
We hebben veel bestellingen mogen ontvangen, waarvoor een hartelijk dank. We hopen dat u/jullie ook dit jaar veel plezier zal/zullen hebben van deze prachtige bloemen.
De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spreuk

Genade: Niet goedkoop, wel gratis

Nieuws

Na het bezoek wat we gehad hebben uit Abaújvár willen we zelf ook graag naar hen toe om te zien hoe ze daar kerk zijn en ook een steentje bij te dragen. We hebben gevraagd wat we voor hen kunnen betekenen als we daar zijn. Ze willen graag hulp bij het vergroten van een overkapping die door hen als buitenruimte gebruikt wordt voor de activiteiten die ze doen. Het gaat dan om verven, tegelen en de overkapping maken/vergroten. Daarnaast willen we voor de roma kinderen een soort vakantie bijbelweek waarin een stukje in het Engels uit de bijbel wordt verteld, een eenvoudig lied wordt gezongen, geknutseld of/en een spelletje wordt gedaan.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.