19 maart: Deep Impact jongerenavond

(12-18 jaar).Het is bijna zo ver; de eerste Deep Impact jongerenavond; een interactieve avond over het geloof. Het is in De Haven, met inloop vanaf 17.30 uur. Rond 18.00 uur gaan we eerst gezellig samen eten, vervolgens in het serieuze gedeelte wordt er rekening gehouden met alle leeftijden. We zijn heel blij dat er al meerdere aanmeldingen zijn, maar er kunnen er nog veel meer bij, dus meld je ook aan en neem gerust een vriend/vriendin mee! We hopen jullie allemaal zondag te zien. Op 16 april zal de tweede bijeenkomst zijn. Vanwege de inkoop voor het eten horen we graag of je komt.

 

JeugdClub Poortugaal

De volgende avond is 22 maart in De Haven, voor kinderen vanaf groep 5. Doe jij ook mee?

 

Zondag 2 april is er is tijdens de dienst geen Kind van de Zondag en kindernevendienst vanwege de Kliederkerk, die we natuurlijk ook van harte aanbevelen (zie elders in het kerkblad).

 

Op zondag 9 april vieren we met elkaar Pasen tijdens de kerkdienst. Er zal dan geen kindernevendienst zijn.

 

 

JeugdClub knutselt lekker verder

Dit jaar geen mandje van papiermaché, maar wel een Paasknutsel die wat meer aandacht nodig heeft. De komende weken werken we toe

naar Pasen. Voor alle kinderen van groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool geldt nog steeds dat je

van harte welkom bent op JeugdClub, ook als je nog nooit geweest bent. In het kadertje weer alle

informatie.  Graag tot ziens!  

Groeten van Richard - Arjan – Berny

 

 

     JeugdClub Poortugaal

     Waar:          Gebouw De Haven,

                        Emmastraat 9

     Hoe vaak:    ca. 2x per maand

     Wanneer:    22 maart, 5 en 19 april,

                        10 en 24 mei, 14 juni, 5 juli 2023

     Woensdag   van 19:00 - 20:00 uur

     Voor wie:     alle kinderen van de basisschool

                        groep 5 t/m 8   

     Voor meer informatie:  mail (Richard) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kinderkoor De Regenboog

Op vrijdagavond 16 juni zal kinderkoor de Regenboog de musical Ruth ♥ Boaz gaan uitvoeren.

De avond begint om 19.00 uur en zal in de Dorpskerk van Poortugaal plaats vinden.

Noteert u alvast deze datum in uw agenda?

Toegang is gratis en na afloop is er een gezellig samenzijn met drinken en wat lekkers.

Tot dan!

 

Groetjes van de kinderen en de leiding van kinderkoor de Regenboog.

Allereerst een gezellige voorjaarsvakantie voor jullie allemaal!

 

Terugblik 12+ jeugddienst en Doopherinneringsdienst

Wat zijn we dankbaar voor de feestelijke kerkdienst van afgelopen zondag! Het was helemaal uniek: een 12+ dienst en Doopherinneringsdienst in één, met “doop” als rode draad. Met 7 kinderen en hun ouders mochten we terugdenken aan hun doop van een paar jaar geleden. 4 jongeren hebben via filmpjes verteld over de betekenis van hun eigen doop voor hen. Onze eigen jongerenband heeft meegewerkt aan de dienst met 3 liedjes.

Een hartelijk dank aan alle jongeren die hebben meegewerkt aan deze dienst!

 

 

Nieuw!

Deep Impact jongerenavond (12-18 jaar)

Jongeren tussen 12-18 jaar opgelet! Speciaal voor jullie organiseren we op zondag 19 maart een interactieve avond over het geloof. Het is in De Haven, met inloop vanaf 17.30 uur.

Om 18.00 uur gaan we eerst gezellig samen eten, vervolgens in het serieuze gedeelte wordt er rekening gehouden met alle leeftijden. Het duurt tot uiterlijk 20.00 uur.

Neem gerust een vriend/vriendin mee. Vergeet je telefoon niet, je zal het nodig hebben voor opdrachten. I.v.m. het eten horen we graag of je komt.

 

Projecten World Servants in Nederland

We hebben een mail gekregen van World Servants, een organisatie die de mogelijkheid biedt aan jongeren om zich dienstbaar in te zetten. Dit jaar organiseren ze naast de jongerenreizen in het buitenland ook twee projecten in Nederland: in de stad Utrecht en in Geldermalsen. In Utrecht gaat de groep jongeren klussen bij een opvang voor dak- en thuislozen, in Geldermalsen is de bedoeling om een locatie voor mensen met een beperking mooier te maken. Lijkt het jou iets of heb je vrienden die geïnteresseerd zijn?

Meer info staat op worldservants.nl/Nederland 

 

Kampweekend

(jeugd 7+): 23 t/m 25 juni 2023

 

Het duurt nog even, maar reserveer alvast in je agenda het laatste weekend van juni.

We hopen dat jullie allemaal (weer) meegaan naar de Boomklever in Vierhouten.

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi,

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kinderkoor en Jeugdclub

 

Hé jij daar!!

 

Heb jij altijd al eens in een musical willen spelen? Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud en houd je van zingen, dansen en toneel spelen?

Geef je dan nu op voor de musical: Ruth ♥ Boaz. Samen met de kinderen van kinderkoor de Regenboog ga je deze musical instuderen en uitvoeren.

 

Vanaf 8 maart ben jij van harte welkom bij het kinderkoor voor het instuderen van de musical. We oefenen elke woensdagmiddag (behalve tijdens schoolvakanties) van 14.30 tot 15.30 uur in de aula van

Basisschool de Parel in Poortugaal.

De musical zal 2 keer in juni worden uitgevoerd en wel op 11 en 16 juni.

Geef je gauw op door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot gauw!

Groetjes van de leiding en de kinderen van kinderkoor de Regenboog.

Ps. deelnemen aan deze musical kost niets.

 

JeugdClub met voorjaarsvakantie

 

Terwijl het zuiden van het land in het carnaval is beland, bereiden ook wij ons voor op de voorjaarsvakantie. Na de vakantie gaan we vanaf 8 maart weer starten. Mooie gelegenheid om eens aan te kaarten dat wij als leiding nog steeds op zoek zijn naar iemand, jong of oud, die ons wil komen versterken. In al het vrijwilligerswerk geldt: vele handen maken licht werk, en zo zouden we iets meer kunnen rouleren. Het is echt heel leuk om met de kinderen van deze leeftijd samen iets te knutselen, of een spel te doen. Bij twijfel gewoon eens komen kijken!

Voor alle kinderen geldt: zit je in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool, dan ben je van harte welkom op JeugdClub, ook als je nog nooit geweest bent.  Graag tot ziens!

 

Groeten van Richard - Arjan - Berny

 

Spreuk

Alleen bidden als er problemen zijn, is hetzelfde als alleen naar je vader gaan als je geld nodig hebt

Nieuws

Op zondag 2 april gaat in Poortugaal de Kliederkerk van start. Het betreft een programma dat zich richt op gezinnen die op een creatieve manier de Bijbelverhalen (opnieuw) willen ontdekken. Om 11.30 uur gaan de deuren van Basisschool De Parel, Sleedoorn 40, open voor dit nieuwe en laagdrempelige initiatief vanuit onze kerkelijke gemeente.

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn voor families en anderen. Er staan Bijbelverhalen centraal, het is voor mensen van alle leeftijden. Kliederkerk is gastvrij, creatief en vol vreugde. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.