Het thema voor ons nieuwe seizoen is: Het kan groener!!!

 

Gezien de gepubliceerde alarmerende milieu- rapporten, de opwarming van de aarde en de zichtbare consequenties zoals de water-overstromingen en de bosbranden is dit thema actueler dan ooit.

Op de website van de groene kerken vond ik het volgende gebed:

We bidden en danken voor Moeder Aarde in wie al het leven geworteld  is.                                                                                                                                                                                                           

Broeder Zon wiens energie leven uitstraalt.                                                                                

Zuster Water, die ons voedt en doet herleven.                                                                              

En medeschepselen met wie we leven, en voor wie we geroepen zijn om deze tuin te bewerken en te onderhouden.

 

 

Dit gebed doet mijn inziens een oproep aan ons allen om ons steentje bij te dragen aan een duurzamer wereld.    

                                                       

In dit kerkblad vindt u een inlegvel namens de Commissie Vorming & Toerusting met daarin de activiteiten voor het komend jaar.

Graag willen we de eerstkomende activiteiten alvast onder de aandacht brengen:     

Doet u/jullie mee aan World Clean Up Day op zaterdag 18 september, opruimen in onze directe omgeving??  We verzamelen om 14:00 uur en de activiteit duurt tot 16:00 uur. Iedereen kan meedoen!  De verzamelplaats in Poortugaal zal de Haven zijn en in Rhoon het Centrum. Het schoonmaken zal in de eigen dorpen gebeuren om zo ieders aandacht te vragen voor een schone woonomgeving. U kunt zich  aanmelden voor Poortugaal bij Anita Maas- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en voor Rhoon bij Jeannette Vos Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zondag 26 september is er een uitleg en wandeling door Klein Profijt o.l.v. Hans Visser. Hans Visser heeft gewerkt als rentmeester bij het Zuid Hollands landschap. De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Schenkeldijk in Rhoon. Maximaal 25 personen kunnen er mee wandelen. Laarzen of goede wandelschoenen zijn wel nodig! Aanmelden d.m.v. het sturen van een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.         

      

Wellicht meedoen met de Micha zondag op 17 oktober. Het thema wordt: ‘Genieten van genoeg’ en gaat zowel over zorg voor de schepping als over armoede.

Een lezing van Trees van Montfoort op zaterdag 27 november in de Maranathakerk van 14.30 tot 16.00 uur. Trees van Montfoort is theologe, onderzoeker, journaliste en communicatieadviseur. Ze was o.a. programma-maker bij de KRO en HUMAN en ze is ook nog dominee. Ze noemt zich ecotheoloog en publiceerde het boek ‘Groene Theologie’, het beste theologische boek van 2019/2020.

Namens de commissie Vorming en Toerusting

Jeannette Vos

Spreuk

God beantwoordt knie-mail

Nieuws

 

Startzondag Zondag 19 september 2021

Locatie: Dorpskerk

Aanmelden dienst: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden lunch: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Beste gemeenteleden,

Zondag 19 september organiseren wij de startzondag. We sluiten ons aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk Nederland “Van U is de Toekomst”.

We nodigen iedereen uit om na de dienst koffie te komen drinken buiten bij de kerk. Aansluitend is er een startzondagactiviteit en om 12.15 uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch.

We hopen op droog weer. Mocht dit anders zijn, dan zal er gelegenheid zijn om lunchpakketjes af te halen bij de kerk. U kunt dan thuis bij elkaar lunchen.

U kunt zich aanmelden voor de lunch via de intekenlijst in de kerk of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Hartelijke groet,

De Startzondagcommissie

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.