De activiteiten van V&T voor de komende weken zijn als volgt:

 

7 december: Levensvragen voor ouderen: ‘Wat moet je eigenlijk allemaal regelen?’ We bespreken een aantal levensvragen die opkomen bij het ouder worden op het gebied van geloven en leven. Gebruikmakend van elkaars ervaringen en deskundigheid gaan wij daar op een laagdrempelige manier mee aan de slag. Datum: woensdag, 7 december

Tijd: 14.30 uur – 16.30 uur. Plaats: De Haven, Emmastraat 9, Poortugaal. Inlichtingen en aanmelden bij ds. Hans van Walsum Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

8 december: Veelkleurigheid in kerkmuziek, ‘Veelkleurigheid in Kerstmuziek’ Er is in de geschiedenis ontzettend veel religieuze muziek geschreven. In twee bijeenkomsten ontdekken we verschillende soorten klassieke muziek voor Kerst en voor de Passietijd. Iedereen kent de Matthäuspassion, maar er is zoveel meer….

Het programma wordt ’s middags en ’s avonds aangeboden. Data: donderdag 8 december, ‘Veelkleurigheid in Kerstmuziek’

donderdag 2 maart, ‘Veelkleurigheid in Passiemuziek’ Tijd: ’s middags van 14.45 – 16.30 uur en ’s avonds van 19.45 – 21.30 uur

Plaats: ’t Centrum, Bernhardstraat 3, Rhoon

Inlichtingen en aanmelden bij ds. Coen van Alphen 

 

13 december: Bijbelkring in de Maranathakerk  o.l.v. ds. Anja van Geerenstein samen in gesprek komen over een tekstgedeelte uit de Bijbel en ons eigen geloof. Hetzelfde onderwerp wordt op twee verschillende tijdstippen, zowel in de middag als de avond besproken.

Datum: 13 december

Tijd: ’s ochtends 10.00 – 11.30 uur, koffie en thee vanaf 9.45 uur

’s Avonds    20.00 – 21.30 uur, koffie en thee vanaf 19.45 uur. Plaats: Maranathakerk, Kleidijk 2, Rhoon. Inlichtingen en aanmelden bij ds. Anja van Geerenstein, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kerstengelproject in de adventsweken: In de adventsweken kunt u elke adventszondag een kleine attentie in een daarvoor bestemde mand in de kerk inleveren. Bijvoorbeeld kerstdecoraties, boekjes, chocolade, koekjes, sokken, puzzels, kleurboeken, kleurpotloden, shawls, verzorgingsproducten, etc. Het is bestemd voor bewoners van Antes, de Wanmolen en dit jaar ook voor een groep vluchtelingen (vrouwen met kinderen uit niet-veilige landen), die tijdelijk opgevangen worden in ’t Centrum te Rhoon. Afgelopen jaren werden de cadeautjes en attenties erg dankbaar ontvangen. De commissie Vorming en Toerusting zorgt ervoor dat alles op zijn bestemming komt. Adventszondagen: 27 november, 4, 11, en 18 december Inlichtingen en eventueel afgeven bij Wil Houweling – Bos, Albrandswaardsedijk 98, Poortugaal  Annemiek Mons – van Bokkem, We hopen op volle manden!

 

Met vriendelijke groet, Wil Houweling – Bos (namens cie V&T)

 

Spreuk

Wanneer ik één dag niet studeer, merk ik het.
Wanneer ik twee dagen niet studeer, dan merken mijn vrienden het.
Wanneer ik drie dagen niet studeer, dan merkt het publiek het.

Voor mij geldt dat ook voor bidden:
Wanneer ik één dag niet bid, merkt God het.
Wanneer ik twee dagen niet bid, bespeur ik het in mezelf.
Wanneer ik drie dagen niet bid, merkt mijn omgeving het.’

Nieuws

Shampoo en douchegel

Zoals al eerder aangekondigd starten we op 27 november met een nieuwe actie voor de voedselbank. Ditmaal gaan we shampoo en douchegel inzamelen.

We hopen op net zo’n mooie opbrengst als de vorige keer.  De actie loopt tot en met 18 december. Mocht u zaterdag naar de wintermarkt gaan dan mag u het ook daar al inleveren. We staan daar ook als diaconie

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.