De commissie Vorming & Toerusting zou het fijn vinden om u/jou te ontmoeten op één of meerdere onderstaande activiteiten.

                                                                    

Dinsdag 21 maart: Cursus Nieuwe Testament

o.lv. ds. Anja van Geerestein.  In het Nieuwe Testament staan vier evangeliën. Zij beschrijven de veelkleurigheid van de volgelingen van Jezus Christus in de eerste eeuw, na zijn leven op aarde. Wilt u/jij meer weten over de achtergronden van de verschillende evangeliën?  Tijdens vier avonden zal elke keer een ander evangelie behandeld worden. De opzet is anders dan van een Bijbelkring: het gaat hier echt om de achtergronden, zoals door wie en voor wie de evangeliën zijn geschreven.       

Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Plaats: Maranathakerk. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      

                                                                                                                  

Zaterdag 1 april: Op stap met……Op zaterdag 1 april, de zaterdag voor Palmpasen, willen we om 9.00 uur vertrekken naar de Bijbelse beeldentuin in de Polder. Deze is gelegen achter de Johannes de Doperkerk, aan de Kruisweg in Hoofddorp. Prachtige beelden zoals Eva, Hagar, de vrouw van Lot, Job, Franciscus van Assisi, Joachim en Anna. Ook treffen we daar natuurlijk de Kruisweg aan. Het is de week voor Pasen en we gedenken daar de weg die de Heer gaat. Ook de Bijbelse tuin is daar geweldig: www.bijbelsetuininhoofddorp.nl.  We bezoeken daar ook de christelijke boekhandel Het Kruispunt, een mooie winkel voor het andere boek: www.boekwinkelhetkruispunt.nl.

In de middag gaan we naar het Frans Hals museum in Haarlem. Datum 1 april. Tijd vanaf 9.00 uur. Inlichtingen en aanmelden bij Anja Bruijkers-Koel,of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om alvast in de agenda te noteren: 18 april: Cursus Nieuwe Testament in de Maranathakerk

 

Namens de commissie Vorming & Toerusting, Jeannette Vos

 

De commissie Vorming & Toerusting zou het fijn vinden om u/ jou te ontmoeten op één of meerdere onderstaande activiteiten.

*28 februari: Op weg naar Pasen. Bijbel in de schilderkunst. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars diverse afbeeldingen gemaakt van de evangelieverhalen. Er is zo een letterlijk, veelkleurig geheel ontstaan.

Tijd: ‘s morgens van 10.00 – 11.30 uur, koffie vanaf 9.45 uur, ‘s avonds van 20.00 – 21.30 uur, koffie vanaf 19.45 uur.

Plaats Maranathakerk.

Inlichtingen en aanmeldingen bij ds. Anja van Geerenstein, tel.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

*2 maart: Veelkleurigheid in de Passiemuziek. Er is in de geschiedenis ontzettend veel religieuze muziek geschreven. Iedereen kent de Matthäus-Passion, maar er is zoveel meer. Het programma wordt ‘s middags en

‘s avonds aangeboden. Plaats: ‘t Centrum, Bernhardstraat 3 Rhoon. Tijd: 14.45 -16.30 uur en ‘s avonds 19.45 - 21.30 uur. Inlichtingen en aanmeldingen bij ds. Coen van Alphen, tel. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

*8 maart: Levensvragen voor ouderen, deze keer gaat het over ‘Ouderen met de nodige zorg(vragen)’. Plaats: De Haven. Tijd: 14.30 – 16.30 uur. Inlichtingen en aanmelden bij ds. Hans van Walsum,  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

*14 maart: Bijbelkring in de Maranathakerk. Tijd: ‘s morgens van 10.00 – 11.30 uur, inloop vanaf 9.45 uur en ‘s avonds van 20.00 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Aanmelden en inlichtingen bij ds. Anja van Geerenstein, of                                   

predikant.maranathakerk@gmail.com

 

*14 maart: Filmavond. De film die vertoond wordt is: Nomadland. Een film uit 2020 over een vrouw van in de zestig, die na het overlijden van haar man besluit om het Amerikaanse westen te ontdekken als een moderne nomade. Plaats: Maranathakerk. Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. In verband met de oplopende kosten van de BUMA rechten, willen wij u 5 euro per persoon vragen, dit is inclusief een drankje, om de onkosten te dekken.

*21 maart: Cursus Nieuwe Testament, o.l.v. ds. Anja van Geerenstein. In het Nieuwe Testament staan vier evangeliën. Zij beschrijven de veelkleurigheid van de volgelingen van Jezus Christus in de eerste eeuw, na zijn leven op aarde. Wilt u/jij meer weten over de achtergronden van de verschillende evangeliën? Tijdens vier avonden zal elke keer een ander evangelie behandeld worden. De opzet is anders dan van een Bijbelkring: het gaat hier echt om de achtergronden, zoals door wie en voor wie ze zijn geschreven. Tijd: 20.00 - 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Plaats Maranathakerk.

Aanmelden en inlichtingen bij ds Anja van Geerenstein, tel. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Belangrijke data om alvast in de agenda te schrijven:

1 april: Op stap met…., naar de  Bijbelse Beeldentuin in de Polder, gelegen achter de Johannes de Doperkerk in Hoofddorp

18 april: Cursus Nieuwe Testament in de Maranathakerk.

 

Namens de commissie V&T,

Gerdie Korbee. 

Spreuk

Genade: Niet goedkoop, wel gratis

Nieuws

Op zondag 2 april gaat in Poortugaal de Kliederkerk van start. Het betreft een programma dat zich richt op gezinnen die op een creatieve manier de Bijbelverhalen (opnieuw) willen ontdekken. Om 11.30 uur gaan de deuren van Basisschool De Parel, Sleedoorn 40, open voor dit nieuwe en laagdrempelige initiatief vanuit onze kerkelijke gemeente.

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn voor families en anderen. Er staan Bijbelverhalen centraal, het is voor mensen van alle leeftijden. Kliederkerk is gastvrij, creatief en vol vreugde. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.