Wij willen graag voor de komende periode de volgende activiteiten onder uw aandacht brengen:

 

Leeskring over ‘Wij geloven’

In een aantal maandelijkse bijeenkomsten zullen we in gesprek gaan over het boek, de geloofsbelijdenis en ons eigen (geloofs)bestaan.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Kok Boekencentrum in 2019 en kost €19,90.

De eerste avond is inmiddels geweest, maar voor dinsdag 27 oktober en 24 november kunt u zich nog aanmelden.

Tijd: 20.00 – 22.00 uur. Plaats: ’t Centrum. Inlichtingen en opgave bij ds. Coen van Alphen,

tel. 010-2009520 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Keep in Touch

Keep-in-Touch (KiT) is een initiatief vanuit de Hervormde gemeente Rhoon, dat in januari 2017 is gestart. Het is gestart door en voor mensen in de leeftijd van 25-55 jaar die in en rondom Albrandswaard wonen. We willen mensen (in het bijzonder jonge ouders) inspireren om de God van de bijbel (beter) te leren kennen en te leven vanuit een relatie met Hem. Voor 2020 hebben we gekozen voor het jaar thema “Ruimte voor God”. Juist onze doelgroep heeft een druk bestaan waardoor de relatie met God of het denken over God nogal eens verzandt. We willen deze groep graag door aansprekende lezingen uitdagen en tot nadenken aanzetten om meer ruimte voor God en geloof te maken. Op donderdag 26 november is de tweede avond en zal ds. Gerrit Vreugdenhil spreken over "Geestelijke strijd".

 

Een ieder van harte uitgenodigd voor deze avonden, die plaatsvinden van 20-22h in het Centrum aan de Bernhardstraat in Rhoon.

Opgave bij:  mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of Arthur de Leeuw      06-52618077

 

Woensdag 11 november: de film Yentl. Helaas kan deze film niet doorgaan door de nieuwste corona regels. Wellicht kunnen wij hem op een ander moment in het jaar alsnog vertonen

 

Gespreksavonden: “Ik wil met je praten”, in gesprek over de dood, rouw en verdriet o.l.v. ds. Coen van Alphen en  Anja Bruijkers. Drie gespreksavonden op donderdag 12 en 19 november en donderdag 10 december. U kunt zich ook per avond opgeven.

Avond 1: 12 november. Inleiding: God en de dood, kennismaken en ervaringen delen. Wat zegt het christelijk geloof over de dood?

NB Dit is geen rouwverwerkingsgroep. Mensen met heel recente, nabije ervaringen kunnen beter niet meedoen.

Tijd: 20.00 uur in ‘t Centrum, Bernhardstraat 3, Rhoon. Voor 1 november opgeven bij ds. Coen van Alphen; email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 010-2009520

Avond 2: 19 november. Samen praten over het laatste levenseinde. Wat wil ik zelf als het gaat om het laatste afscheid? Wat wil ik nog bespreken met mijn naasten? Hoe wil ik mijn afscheidsdienst? www.ikwilmetjepraten.nu

Avond 3: 10 december. Rouwen door de tijd, omgaan met verliezen (ook verlies van een baan, een relatie), de fasen in de rouw, welke afscheidsrituelen zijn er?

Als afsluiting van de 3 gespreksavonden zal er op zaterdag 12 december een lezing zijn door Leo Fijen over “ Sterven en rouw in corona tijd ”, n.a.v. het boekje “Het wonder van de kleine goedheid”, in tijden van eenzaam sterven en beperkt afscheid. Geschreven door Manu

Kierse en Leo Fijen.Tijd: 14.30 uur. Plaats: Maranathakerk, Kleidijk, Rhoon. Opgeven bij Anja Bruijkers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het is belangrijk dat u zichzelf aanmeldt als U wilt deelnemen aan één van de activiteiten.

Zie ook de uitgereikte poster!. Wij hopen U graag te ontmoeten.

 

Namens de Commissie Vorming & Toerusting,

Gerdie Korbee.

 

 Wij willen graag voor de komende periode de volgende activiteiten onder uw aandacht brengen:

 

Leeskring over ‘Wij geloven”

Wat geloven christenen eigenlijk? Eén antwoord zou kunnen zijn: dat staat in de geloofsbelijdenis! De drie oudkerkelijke geloofsbelijdenissen (Apostolische Geloofsbelijdenis, Geloofsbelijdenis van Nicea en Geloofsbelijdenis van Athanasius) worden door bijna alle kerken op aarde onderschreven. Dat kan dus een mooie basis zijn voor een gesprek over kerkmuren heen.

De titel van het boek ‘Wij geloven. Rooms-katholiek en protestant: één geloof’ is al veelzeggend. Het is een bespreking van de geloofsbelijdenis van Nicea-Constantinopel door de protestantse hoogleraar Bram van de Beek en zijn Rooms-katholieke collega Herwi Rikhof. In het voorwoord schrijven de auteurs: ‘Het boek is bedoeld voor ieder die geïnteresseerd is in de kennis van het geloof. We hopen dat het (behalve door priesters en predikanten) ook gelezen zal worden door mensen die geen theoloog zijn maar wie het geloof van de kerk ter harte gaat en die opgebouwd willen worden in de kennis daarvan’.

 

En hier alvast een voorproefje van hun visie: ‘Dieper dan de eigenheden van de verschillende christelijke tradities is er de verbondenheid in het ene geloof van de ene kerk in de ene God. De intentie van de schrijvers is met dit boek een bijdrage te leveren aan de weg naar een nieuwe eenheid van de kerk, die immers niet gescheiden kan en mag zijn.’ In een aantal maandelijkse bijeenkomsten zullen we in gesprek gaan over het boek, de geloofsbelijdenis en ons eigen (geloofs)bestaan. Het boek is uitgegeven door uitgeverij KokBoekencentrum in 2019 en kost €19,90.

De eerste avond is inmiddels geweest, maar voor dinsdag 27 oktober en 24 november kunt u zich nog aanmelden. Tijd: 20.00 – 22.00 uur.  Plaats: ’t Centrum. Inlichtingen en opgave bij ds. Coen van Alphen, tel. 010-2009520 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stiltewandeling in De Grienden o.l.v. Mirjam Rosier. Wandelen 'met een woord' in stilte. In de hectiek van alle dag, het rumoer van alle geluiden om ons heen, dichtbij en veraf, is het goed om eens tot stilte gebracht te worden. In het begin van Coronatijd werd deze stilte ook ervaren, vogels en andere dieren kwamen meer en meer op weg naar de wereld van de mens. Onder begeleiding van Mirjam Rosier gaan we in stilte op pad, in onze eigen natuur om de hoek. Zaterdag 26 september. Tijd: 9.30 - 11.00 uur; verzamelen om 9.15 uur. Plaats: Het Lokaal (voormalig JCA), Albrandswaardsedijk 180, Poortugaal Opgeven bij Jeannette Vos,

tel. 06-12162550 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op donderdag 8 oktober is er een Lezing:

Joden in Rhoon en Poortugaal?

Bert Euser heeft voor het boek De Vergelding veel onderzoekswerk gedaan. Nog steeds komen er verhalen naar boven; ook verhalen over Joden die verborgen werden in Maasoord.

Hij zal ons in zijn lezing over bijzondere verhalen in de Tweede Wereldoorlog meenemen. Tijd: 20.00 uur. Plaats: Maranathakerk, Kleidijk, Rhoon. Opgeven bij Gerdie Korbee, tel. 06-14843313.

 

Al vast wat data om in uw agenda te schrijven:

Woensdag 11 november: de film Yentl.

Donderdag 12 en 19 november en donderdag 10 december; gespreksavonden: ” Ik wil met je praten”, in gesprek over de dood, rouw en verdriet. Het is belangrijk dat u zichzelf aanmeldt als U wilt deelnemen aan één van de activiteiten. Zie ook de uitgereikte poster! Wij hopen U graag te ontmoeten.

Namens de Commissie Vorming & Toerusting,

Gerdie Korbee.

Leesrooster juli t.m. December 2010

 

Juli

woensdag        1 juli     Matteüs 11:2-15          

donderdag        2 juli     Matteüs 11:16-30        

vrijdag             3 juli     Psalm 27                    

zaterdag           4 juli     Zacharia 9:1-8             

zondag             5 juli     Zacharia 9:9-17           

maandag          6 juli     Zacharia 10:1-5        

Spreuk

Maak u geen zorgen over

wat u niet begrijpt van de Bijbel.

Maak u zorgen over wat u wél begrijpt,

maar niet in de praktijk brengt

Nieuws

 

Ook dit jaar worden er weer speculaaspoppen verkocht ten bate van de Dorpskerk. De poppen zijn een halve meter lang, wegen een pond en kosten slechts € 4,15 per stuk.

Meedoen met deze actie kan door:

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.