De Poppenspeler van Warschau in de Dorpskerk te Poortugaal

 

Op Zaterdag 14 mei is er een muzikale vertelvoorstelling “De poppenspeler van Warschau”, over moed en overlevingskunst. Juist in deze spannende tijd van oorlog tussen Rusland en Oekraïne komt deze voorstelling extra tot leven.

Het is Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje Elly brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler, die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt. Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

De poppenspeler van Warschau is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als basis voor haar roman. Het is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos. Het trio bestaat uit: Gottfried van Eck, vertelling & klarinet, Tessa Zoutendijk, viool, Juul Beerda, accordeon.

 

De commissie Vorming & Toerusting van de kerken van Rhoon en Poortugaal bieden deze voorstelling aan, deze is gesponsord door het gemeentefonds Albrandswaard.

 

Plaats: Dorpskerk Poortugaal. Tijd: inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Inlichtingen: Anja Bruijkers. Toegang is 5,00 euro ten bate van het Rode Kruis.

 

Op zaterdag 21 mei gaan we op bezoek bij de imker van de Buytenhof.

Bijen zijn belangrijk voor ons voedsel, zij verspreiden het stuifmeel van de en bloem naar de andere. Daarom heeft imker Aart van Bokkem ook een aantal bijenkasten tussen de appel- en perenbomen van de Buytenhof staan. Zijn honing komt dus vooral daar vandaan, maar de nectar wordt tot 13 km. van de kast verzameld!!!   Per dag maakt de “haalbij”14 vluchten. Meer weten over dit onderwerp??  U en jullie zijn van harte welkom in de schuur van de Buytenhof.  Plaats: De Buytenhof, Rijsdijk 98, 3161EW Rhoon.Tijd: 14.00 uur.   Inlichtingen: Anja Bruijkers-Koel,

 

Zondag 12 juni gaan we wandelen met Hans Visser.

 

Hans Visser is vogelaar en was vroeger rentmeester van het Zuid Hollands Landschap.    We gaan wandelen om dieren en planten te spotten. We gaan naar de Historische Tuin Schoonoord, een prachtig park en een stille oase in Rotterdam. Het is een schatkamer voor groenliefhebbers. De tuin bevat een rijke flora en fauna. Oorspronkelijk is de voormalige bui-tenplaats ontworpen in Engelse landschapsstijl.                                                                                   

Plaats: Historische tuin Schoonoord, Kievitslaan 8, 3016CG Rotterdam. We verzamelen om 14.00 uur bij het metrostation in Rhoon. 

We vinden het fijn om u bij één van onze activiteiten te ontmoeten.

 

Namens de commissie V&T, Jeannette Vos

Spreuk

Als je alleen maar kennis over God verzamelt, blijf je ook alleen maar een kennis van hem

Nieuws

 

Op de vrijdag voor Pinksteren is er weer als vanouds een ontmoetingsmiddag die, hoe kan het anders, in het teken zal staan van Pinksteren. Het zal weer een gezellig samenzijn worden met alle ruimte om met elkaar te praten, onder het genot van een hapje en een drankje. Er wordt gelezen en (beperkt) gezongen maar er is ook mooie muziek om naar te luisteren.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.