Het was maart 2020 toen we begonnen met het ‘streamen’ van de kerkdiensten. Het idee was toen dat dit een tijdelijke oplossing zou zijn, en dat we snel weer ‘gewoon’ naar de kerk zouden kunnen.
Inmiddels zijn we 10 maanden verder, en is het einde nog niet in zicht.
Voor velen is het digitaal bijwonen van diensten inmiddels volledig ingeburgerd. Het maakt het ook makkelijker voor mensen die slecht ter been zijn om de diensten bij te wonen, en is ook een laagdrempelige manier voor buitenstaanders om eens een dienst te ‘bezoeken’.

Daarom ben ik blij dat de kerkenraad heeft besloten dat het streamen van de diensten permanent wordt.

Zoals u heeft kunnen lezen in het vorige kerkblad zal hiervoor apparatuur worden aangeschaft en geïnstalleerd, zodat er een permanente opstelling is voor het streamen.

Deze opstelling zal gebruikt worden tijdens de erediensten, maar kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden tijdens uitvaarten. Momenteel wordt dit echter gedaan door een (te) klein groepje mensen.


We hebben dringend extra mensen nodig!

Richard van Klaveren en ik wisselen het streamen af, en Johan van den Berg en Dennis van den Driesche maken de Powerpoint-presentaties. Om dit permanent te kunnen blijven doen zijn er meer mensen nodig die hieraan bijdragen. Hieronder de drie taken die gedaan moeten worden.

 

Maken van de Powerpoint
Als basis voor de diensten gebruiken we een Powerpoint presentatie, met daarin alle liedteksten, schriftlezingen, liturgische teksten en meer. Deze wordt gemaakt naar aanleiding van de liturgie. Het maken is grotendeels, maar niet volledig, geautomatiseerd. Kost ongeveer 1.5 – 2 uur per keer.

 

Bedienen Powerpoint tijdens de dienst
Tijdens de dienst moet de Powerpoint bediend worden. Dit houdt in dat op het juiste moment de juiste dia getoond wordt. Deze wordt zowel in de kerk als in de livestream getoond.
Daarnaast ben je niet alleen in de kerk, maar samen met de persoon die de livestream bedient.

 

Bedienen livestream tijdens de dienst
De livestream is een combinatie van camerabeelden, geluid en Powerpoint.
Deze ‘regisseur’ bepaalt welk camerabeeld wordt getoond, of op welk moment een Powerpoint dia in beeld wordt gebracht.  Deze taken klinken wellicht erg technisch, maar dat valt reuze mee!
Het maken en bedienen van de Powerpoint is vrij eenvoudig en snel te leren. Het bedienen van de livestream vereist enige affiniteit met techniek, maar is ook zeker te leren. Vele handen maken licht werk. Wilt u ons helpen, wilt u meer informatie, of weet u iemand die wellicht kan helpen?

Neem dan contact op met mij of met Johan Kijzerwaard (College van Kerkrentmeesters).
Alvast bedankt!

Namens de beamergroep (we moeten nog een nieuwe naam verzinnen)
Chiel-Jan Scholten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Spreuk

De dag dat Jezus terugkomt is niet te berekenen....

Maar je moet er wel rekening mee houden!

Nieuws

Zondag 21 februari - 9.30 u. 1e zondag van de 40-dagentijd

Voorganger:                   ds. L.J. Scholten, Gouda                

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.