Namens Vorming & Toerusting mag ik u een gezegend, gezond, hoop en liefdevol 2021 toewensen.

Ook voor ons was het een heel ander seizoen dan wij gepland hadden staan en kon en kan nog steeds veel niet doorgaan. Dit geldt voor u ook. Maar laten we positief terug- en vooruitkijken wat juist mocht ontstaan door de beperkingen om ons heen. Het glas kan bijna leeg zijn.. maar ook... halfvol...hoe bekijken we iets en hoe willen we iets zien, en wat heeft het ons dan te zeggen, God laat ons steeds weer leren.

Onderstaand op kinderlijke wijze beschreven puzzelstukje kwam ik tegen, en raakte mij.... Daarom deel ik het met u. Soms mogen we loslaten om verder te kunnen komen in onze stroom van het leven........

 

Ik: Dag God

God: Hallo

Ik: Ik breek. Ik ga kapot. Kun u de stukjes weer samenvoegen?

God; Liever niet.

Ik: Waarom niet?

God: Omdat jij geen puzzel bent.

Ik: Maar wat denkt U dan van al stukken van mijn leven die op de grond neervallen?

God: Laat ze daar maar een tijdje liggen. Er is een reden waarom ze gevallen zijn. Neem de tijd en besluit dan of je bepaalde stukjes terug wilt hebben.

Ik: U snapt het niet. Er blijft niets meer van me over. Ik breek!

God: Nee, jij bent degene die het niet snapt. Je breekt dóór. Je hebt alleen last van groeipijnen. Je schudt die stukken zelf van je af en er zijn mensen in je leven die je tegenhouden.

Je breekt niet. Je wordt juist héél. Relax. Haal maar eens diep adem en laat die dingen die je niet meer nodig hebt van je afvallen. Stop ermee die stukjes vast te houden die niet meer bij je passen. Laat ze maar vallen. Laat ze maar los.

Ik: Maar als ik dat ga doen, wat blijft er dan nog van me over?

God: Alleen het allerbeste van jou.

Ik: Ik ben bang om te veranderen.

God: Dan zal ik je het nog eens zeggen: JE BENT NIET AAN HET VERANDEREN, MAAR AAN HET WORDEN!

Ik: Maar wie word ik dan?

God: Dan word je zoals ik je heb gecreëerd!

Iemand die licht uitstraalt en liefde en menslievend, vol van hoop en moed en vreugde en barmhartigheid en genade, medelijdend en medelevend. Ik heb je geschapen voor veel meer dan die kleine stukjes waartoe je besloten hebt jezelf mee op te leuken en waaraan je je met alles wat in je is en vol angst aan vastklampt. Laat die dingen van je afvallen. Ik hou van je! Verander niet! Word! Word! Word zoals Ik je heb gemaakt. Ik zal je daar tot in lengte van dagen aan blijven herinneren.

Ik: Daar gaat weer een stukje.

God: Yep. Laat maar gaan.

Ik: Ik ben dus niet gebroken?

God: Natuurlijk niet! Je bent aan het doorbreken, net als de dageraad. Een nieuwe dag breekt aan.

 

(John Roedel) Uit het Engels vertaald door Marianne Bijlsma.

Verder wil ik u nog wijzen op de prachtige lezing van Leo Fijen van 12 december 2020 die u nog steeds kan na luisteren op www.kerkdienstgemist.nl

 

Een hartelijke groet namens de commissie,

Annemiek Mons van Bokkem

 

Spreuk

God gelooft in jou!

Nu jij zelf nog!

Nieuws

juli 2020:

De verbouwing van de Dorpskerk: 

klik hier voor een foto impressie 

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.