Wij willen graag voor de komende periode de volgende activiteiten onder uw aandacht brengen:

 

Leeskring over ‘Wij geloven’

In een aantal maandelijkse bijeenkomsten zullen we in gesprek gaan over het boek, de geloofsbelijdenis en ons eigen (geloofs)bestaan.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Kok Boekencentrum in 2019 en kost €19,90.

De eerste avond is inmiddels geweest, maar voor dinsdag 27 oktober en 24 november kunt u zich nog aanmelden.

Tijd: 20.00 – 22.00 uur. Plaats: ’t Centrum. Inlichtingen en opgave bij ds. Coen van Alphen,

tel. 010-2009520 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Keep in Touch

Keep-in-Touch (KiT) is een initiatief vanuit de Hervormde gemeente Rhoon, dat in januari 2017 is gestart. Het is gestart door en voor mensen in de leeftijd van 25-55 jaar die in en rondom Albrandswaard wonen. We willen mensen (in het bijzonder jonge ouders) inspireren om de God van de bijbel (beter) te leren kennen en te leven vanuit een relatie met Hem. Voor 2020 hebben we gekozen voor het jaar thema “Ruimte voor God”. Juist onze doelgroep heeft een druk bestaan waardoor de relatie met God of het denken over God nogal eens verzandt. We willen deze groep graag door aansprekende lezingen uitdagen en tot nadenken aanzetten om meer ruimte voor God en geloof te maken. Op donderdag 26 november is de tweede avond en zal ds. Gerrit Vreugdenhil spreken over "Geestelijke strijd".

 

Een ieder van harte uitgenodigd voor deze avonden, die plaatsvinden van 20-22h in het Centrum aan de Bernhardstraat in Rhoon.

Opgave bij:  mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of Arthur de Leeuw      06-52618077

 

Woensdag 11 november: de film Yentl. Helaas kan deze film niet doorgaan door de nieuwste corona regels. Wellicht kunnen wij hem op een ander moment in het jaar alsnog vertonen

 

Gespreksavonden: “Ik wil met je praten”, in gesprek over de dood, rouw en verdriet o.l.v. ds. Coen van Alphen en  Anja Bruijkers. Drie gespreksavonden op donderdag 12 en 19 november en donderdag 10 december. U kunt zich ook per avond opgeven.

Avond 1: 12 november. Inleiding: God en de dood, kennismaken en ervaringen delen. Wat zegt het christelijk geloof over de dood?

NB Dit is geen rouwverwerkingsgroep. Mensen met heel recente, nabije ervaringen kunnen beter niet meedoen.

Tijd: 20.00 uur in ‘t Centrum, Bernhardstraat 3, Rhoon. Voor 1 november opgeven bij ds. Coen van Alphen; email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 010-2009520

Avond 2: 19 november. Samen praten over het laatste levenseinde. Wat wil ik zelf als het gaat om het laatste afscheid? Wat wil ik nog bespreken met mijn naasten? Hoe wil ik mijn afscheidsdienst? www.ikwilmetjepraten.nu

Avond 3: 10 december. Rouwen door de tijd, omgaan met verliezen (ook verlies van een baan, een relatie), de fasen in de rouw, welke afscheidsrituelen zijn er?

Als afsluiting van de 3 gespreksavonden zal er op zaterdag 12 december een lezing zijn door Leo Fijen over “ Sterven en rouw in corona tijd ”, n.a.v. het boekje “Het wonder van de kleine goedheid”, in tijden van eenzaam sterven en beperkt afscheid. Geschreven door Manu

Kierse en Leo Fijen.Tijd: 14.30 uur. Plaats: Maranathakerk, Kleidijk, Rhoon. Opgeven bij Anja Bruijkers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het is belangrijk dat u zichzelf aanmeldt als U wilt deelnemen aan één van de activiteiten.

Zie ook de uitgereikte poster!. Wij hopen U graag te ontmoeten.

 

Namens de Commissie Vorming & Toerusting,

Gerdie Korbee.

 

Spreuk

God roept niet de bekwamen, Hij bekwaamt de geroepenen.

Nieuws

juli 2020:

De verbouwing van de Dorpskerk: 

klik hier voor een foto impressie 

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.