Wij willen graag voor de komende periode de volgende activiteiten onder uw aandacht brengen:

 

Leeskring over ‘Wij geloven”

Wat geloven christenen eigenlijk? Eén antwoord zou kunnen zijn: dat staat in de geloofsbelijdenis! De drie oudkerkelijke geloofsbelijdenissen (Apostolische Geloofsbelijdenis, Geloofsbelijdenis van Nicea en Geloofsbelijdenis van Athanasius) worden door bijna alle kerken op aarde onderschreven. Dat kan dus een mooie basis zijn voor een gesprek over kerkmuren heen.

De titel van het boek ‘Wij geloven. Rooms-katholiek en protestant: één geloof’ is al veelzeggend. Het is een bespreking van de geloofsbelijdenis van Nicea-Constantinopel door de protestantse hoogleraar Bram van de Beek en zijn Rooms-katholieke collega Herwi Rikhof. In het voorwoord schrijven de auteurs: ‘Het boek is bedoeld voor ieder die geïnteresseerd is in de kennis van het geloof. We hopen dat het (behalve door priesters en predikanten) ook gelezen zal worden door mensen die geen theoloog zijn maar wie het geloof van de kerk ter harte gaat en die opgebouwd willen worden in de kennis daarvan’.

 

En hier alvast een voorproefje van hun visie: ‘Dieper dan de eigenheden van de verschillende christelijke tradities is er de verbondenheid in het ene geloof van de ene kerk in de ene God. De intentie van de schrijvers is met dit boek een bijdrage te leveren aan de weg naar een nieuwe eenheid van de kerk, die immers niet gescheiden kan en mag zijn.’ In een aantal maandelijkse bijeenkomsten zullen we in gesprek gaan over het boek, de geloofsbelijdenis en ons eigen (geloofs)bestaan. Het boek is uitgegeven door uitgeverij KokBoekencentrum in 2019 en kost €19,90.

De eerste avond is inmiddels geweest, maar voor dinsdag 27 oktober en 24 november kunt u zich nog aanmelden. Tijd: 20.00 – 22.00 uur.  Plaats: ’t Centrum. Inlichtingen en opgave bij ds. Coen van Alphen, tel. 010-2009520 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stiltewandeling in De Grienden o.l.v. Mirjam Rosier. Wandelen 'met een woord' in stilte. In de hectiek van alle dag, het rumoer van alle geluiden om ons heen, dichtbij en veraf, is het goed om eens tot stilte gebracht te worden. In het begin van Coronatijd werd deze stilte ook ervaren, vogels en andere dieren kwamen meer en meer op weg naar de wereld van de mens. Onder begeleiding van Mirjam Rosier gaan we in stilte op pad, in onze eigen natuur om de hoek. Zaterdag 26 september. Tijd: 9.30 - 11.00 uur; verzamelen om 9.15 uur. Plaats: Het Lokaal (voormalig JCA), Albrandswaardsedijk 180, Poortugaal Opgeven bij Jeannette Vos,

tel. 06-12162550 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op donderdag 8 oktober is er een Lezing:

Joden in Rhoon en Poortugaal?

Bert Euser heeft voor het boek De Vergelding veel onderzoekswerk gedaan. Nog steeds komen er verhalen naar boven; ook verhalen over Joden die verborgen werden in Maasoord.

Hij zal ons in zijn lezing over bijzondere verhalen in de Tweede Wereldoorlog meenemen. Tijd: 20.00 uur. Plaats: Maranathakerk, Kleidijk, Rhoon. Opgeven bij Gerdie Korbee, tel. 06-14843313.

 

Al vast wat data om in uw agenda te schrijven:

Woensdag 11 november: de film Yentl.

Donderdag 12 en 19 november en donderdag 10 december; gespreksavonden: ” Ik wil met je praten”, in gesprek over de dood, rouw en verdriet. Het is belangrijk dat u zichzelf aanmeldt als U wilt deelnemen aan één van de activiteiten. Zie ook de uitgereikte poster! Wij hopen U graag te ontmoeten.

Namens de Commissie Vorming & Toerusting,

Gerdie Korbee.

Spreuk

Heb jij je blik al op oneinidg?

Nieuws

Geen samenkomsten op zondag of op andere dagen, de klokken blijven zondags stil. Ook voor de kerk is het een bijzondere, onwezenlijke tijd. Maar: we houden de lofzang gaande en vinden creatieve manieren om naar elkaar om te zien. De kerkenraad is daar dankbaar voor. Als teken van verbondenheid en om informatie te delen, treft u hier onze nieuwsbrieven

 

Eyeopener Handen geven mag niet meer. Handen vouwen des te meer.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.