De vakantie is voor velen van ons voorbij en we pakken de draad van onze dagelijkse bezigheden langzaam op. Door de coronacrisis zijn er geplande activiteiten afgelast en/of opgeschoven. Er is voor komend jaar geen programmaboekje gemaakt, maar een inlegvel tot en met december 2020. Vanaf januari 2021 zal er een nieuw inlegvel komen tot aan de zomer. De volgende activiteiten willen we graag onder uw aandacht brengen: 

 

Leeskring over ‘Wij geloven’

Wat geloven christenen eigenlijk? Eén antwoord zou kunnen zijn: dat staat in de geloofsbelijdenis! De drie oudkerkelijke geloofsbelijdenissen (Apostolische Geloofsbelijdenis, Geloofsbelijdenis van Nicea en Geloofsbelijdenis van Athanasius) worden door bijna alle kerken op aarde onderschreven. Dat kan dus een mooie basis zijn voor een gesprek over kerkmuren heen. De titel van het boek ‘Wij geloven. Rooms-katholiek en protestant: één geloof’ is al veelzeggend. Het is een bespreking van de geloofsbelijdenis van Nicea-Constantinopel door de protestantse hoogleraar Bram van de Beek en zijn Rooms-katholieke collega Herwi Rikhof. In het voorwoord schrijven de auteurs: ‘Het boek is bedoeld voor ieder die geïnteresseerd is in de kennis van het geloof. We hopen dat het (behalve door priesters en predikanten) ook gelezen zal worden door mensen die geen theoloog zijn maar wie het geloof van de kerk ter harte gaat en die opgebouwd willen worden in de kennis daarvan’. En hier alvast een voorproefje van hun visie: ‘Dieper dan de eigenheden van de verschillende christelijke tradities is er de verbondenheid in het ene geloof van de ene kerk in de ene God. De intentie van de schrijvers is met dit boek een bijdrage te leveren aan de weg naar een nieuwe eenheid van de kerk, die immers niet gescheiden kan en mag zijn.’

In een aantal maandelijkse bijeenkomsten zullen we in gesprek gaan over het boek, de geloofsbelijdenis en ons eigen (geloofs)bestaan. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Kok Boekencentrum in 2019 en kost €19,90.

 

Data: dinsdagen 22 september, 27 oktober en 24 november

Tijd: 20.00 – 22.00 uur.

Plaats: ’t Centrum. Inlichtingen en opgave bij ds. Coen van Alphen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Keep in Touch

Keep-in-Touch (KiT) is een initiatief vanuit de Hervormde gemeente Rhoon, dat in januari 2017 is gestart. Het is gestart door en voor mensen in de leeftijd van 25-55 jaar die in en rondom Albrandswaard wonen. We willen mensen (in het bijzonder jonge ouders) inspireren om de God van de bijbel (beter) te leren kennen en te leven vanuit een relatie met Hem.

Voor 2020 hebben we gekozen voor het jaar thema “Ruimte voor God”. Juist onze doelgroep heeft een druk bestaan waardoor de relatie met God of het denken over God nogal eens verzandt. We willen deze groep graag door aansprekende lezingen uitdagen en tot nadenken aanzetten om meer ruimte voor God en geloof te maken. Om vervolgens te ontdekken wat een ruimte dat geeft, wanneer God de ruimte krijgt om leiding te geven aan je leven.

 

Op donderdag 24 september is de eerste avond en zal Nynke Dijkstra (werkzaam bij het Landelijk Diensten Centrum van de PKN )spreken over "Hoe vind ik een kerk die bij mij past?". Een ieder van harte uitgenodigd voor deze avonden, die plaatsvinden van 20-22 u. in het Centrum aan de Bernhardstraat in Rhoon. Opgave bij : mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of Arthur de Leeuw, 

 

Stiltewandeling in De Grienden o.l.v. Mirjam Rosier. Wandelen 'met een woord' in stilte. In de hectiek van alle dag, het rumoer van alle geluiden om ons heen, dichtbij en veraf, is het goed om eens tot stilte gebracht te worden. In het begin van coronatijd werd deze stilte ook ervaren, vogels en andere dieren kwamen meer en meer op weg naar de wereld van de mens. Onder begeleiding van Mirjam Rosier gaan we in stilte op pad, in onze eigen natuur om de hoek.

Zaterdag 26 september. Tijd: 9.30 - 11.00 uur; verzamelen om 9.15 uur. Plaats: Het Lokaal (voormalig JCA), Albrandswaardsedijk 180, Poortugaal. Opgeven bij Jeannette Vos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tot slot is er op donderdag 8 oktober een Lezing: Joden in Rhoon en Poortugaal?

Bert Euser heeft voor het boek De Vergelding veel onderzoekswerk gedaan. Nog steeds komen er verhalen naar boven; ook verhalen over Joden die verborgen werden in Maasoord. Hij zal ons in zijn lezing over bijzondere verhalen in de Tweede Wereldoorlog meenemen.

Tijd: 20.00 uur. Plaats: Maranathakerk, Kleidijk, Rhoon. Opgeven bij Gerdie Korbee. Het is belangrijk dat u zichzelf aanmeldt als u wilt deelnemen aan één van de activiteiten. Wij hopen U graag te ontmoeten,

 

namens de Commissie Vorming & Toerusting,

Gerdie Korbee.

Spreuk

De bijbel is de Tomtom op je levensweg

Nieuws

 

Elke donderdag is er in de Haven van 14.00-16.00 uur gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van koffie en thee.

Van harte welkom!

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: ds. M.H. van de Graaf, Molenweg 19, 3171 CM Poortugaal. Tel: 010-5011015 of predikant@pgpoortugaal.nl
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.