De commissie Vorming & Toerusting wenst u allen een goed nieuwjaar.
Tijdens de adventsweken hadden we ons engelenproject. Er zijn de nodige presentjes gegeven. Vlak voor de kerstdagen werden de presentjes dankbaar opgehaald door Antes en eerste kerstdag zijn ze uitgedeeld aan de mensen die al lang op Antes verblijven en weinig tot geen bezoek krijgen. Dank voor alle presentjes die we voor dit initiatief mochten ontvangen.

Ook in 2024 hebben we de nodige activiteiten georganiseerd en we hopen velen hierbij te mogen begroeten. 8 januari en 5 februari:
Bijbel lezen “Struikelteksten“ Samen een Bijbelgedeelte lezen en bespreken dat bekend staat als vreemd, bizar of zelfs aanstootgevend. Voor deze activiteit hoef je je niet aan of af te melden. Als je zin hebt kom je gewoon en komt het niet uit, dan sla je over. Tijd 20.00-21.00 uur. Locatie Dorpskerk,
Groene Kruisweg/hoek Kerkstraat, Poortugaal. Informatie: ds. Hans van Walsum, tel: 06-of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Opgeven niet nodig!

9 januari en 13 februari: Bijbelkring in de Maranathakerk o.l.v. ds. Anja Geerenstein Ook deze winter zal er weer een Bijbelkring gehouden worden. We hopen samen in gesprek te komen over een tekstgedeelte en ons eigen geloof. We gaan in het Nieuwe Testament lezen en lezen elke keer een van de gelijkenissen die de Heer Jezus Christus verteld heeft. Hetzelfde onderwerp op twee verschillende tijdstippen. Tijd: 10.00-11.30 uur, koffie en thee staan klaar
vanaf 9.45 uur en om 20.00-21.30 uur, koffie en thee vanaf 19.45 uur. Locatie: Maranathakerk/Pastorie Kleidijk, Rhoon. Informatie en aanmelden bij ds. Anja van Geerenstein, tel.010-of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

16 januari en 27 februari: Cursus Nieuwe Testament o.l.v. ds. Anja van Geerestein.
De drieslag “geloof, hoop en liefde” wordt door Paulus genoemd in zijn eerste brief aan de Korintiërs en in zijn eerste brief aan de Thessalonicenzen. Het past goed bij ons jaarthema om te praten over Paulus en na te denken over wat hij geschreven heeft.
Informatie en aanmelden bij Anja van Geerenstein, tel. 010-of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

7 februari: Gesprekken rond levensthema`s voor ouderen. Op zes woensdagmiddagen bespreken we een aantal levensthema`s die spelen bij het ouder worden. Vragen op het gebied van geloven, leven en samenleven. We gaan er op een laagdrempelige manier mee aan de slag, maken gebruik van elkaars ervaringen en van de deskundigheid van anderen. Natuurlijk is er ook ruimte voor onderlinge ontmoeting. U kunt meedoen aan alle zes bijeenkomsten, maar ook een keuze maken. Tijd: 14.30 – 16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur. Locatie: De Haven, Emmastraat 9, Poortugaal. Informatie bij ds. Hans van Walsum, tel. 06-22912489 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Opgeven van tevoren is niet nodig.

9 februari t/m 11 februari: Kloosterweekend Abdij Koningshoeven Berkel-Enschot. Informatie en aanmelden bij ds. Hans van Walsum, tel. 06-of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

12 februari: Ga mee naar Workshop Encaustic. We zijn welkom bij Rieteke Hoogendoorn, in haar atelier in Leerdam, om ons te bekwamen in deze oude techniek. Met bijenwas en warmte creëer je prachtige afbeeldingen.
Totaal kunnen er 6 mensen deze workshop volgen. Wel oude kleding aan! Kosten: 25 euro per persoon. Wie gaat er mee? Tijd: 10.00 – 12.30 uur. Informatie en aanmelden bij Gerdie Korbee, 06-of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eind februari, op een nog nader te bepalen datum, Leeskring Jan Brokken, over het boek de Rechtvaardigen. Deze kring is voor iedereen uit Albrandswaard toegankelijk en wordt ook aangekondigd in de Schakel. Informatie en aanmelden bij ds. Coen van Alphen, tel. 010-2009520 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

28 februari: Op weg naar Pasen
Door de eeuwen heen hebben kunstenaars diverse afbeeldingen gemaakt van de evangelieverhalen. Er is zo een letterlijk veelkleurig geheel ontstaan.
Informatie en aanmelden bij ds. Anja van Geerenstein, tel. 010-of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens de commissie Vorming & Toerusting,

 

Spreuk

Alleen bidden als er problemen zijn, is hetzelfde als alleen naar je vader gaan als je geld nodig hebt

Nieuws

Een nieuw jaar is niet alleen nieuwe plannen maken en vooruitkijken, ook kan het goed zijn nog even terug te kijken en de huidige stand van zaken te beoordelen. Dat geldt ook voor Trefka en A Pro Po’s. Het aantal abonnementen is in de laatste jaren flink afgenomen. Van ongeveer 750 in 2019 tot 465 op dit moment.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.