Voor het nieuwe seizoen 2023-2024 heeft de commissie Vorming en Toerusting in overleg met de predikanten van Albrandswaard gekozen voor het Landelijk thema: Ga mee! Wereldwijd geloven. Samen getuigen van geloof, hoop en liefde. Samen ook optrekken met andere gelovigen en mensen van goede wil.

We gaan voor het komende seizoen weer een mooi programma in elkaar zetten voor jong en oud. Dat thema Geloof komt al direct naar voren in de volgende activiteit:

Stichting Kunst in de Heilige Driehoek realiseert elke twee jaar een biënnale van internationale allure. Deze bijzondere kunstroute vindt plaats in het gebied ‘De Heilige Driehoek’, in Oosterhout (NB), de enige plek in Nederland waar nog een combinatie van drie actieve kloosters bestaat. Het unieke kloostergebied dient als inspiratie voor tentoonstellingen van hedendaagse kunst. De derde editie van deze biënnale vindt plaats onder de nieuwe naam h3h biënnale van 3 juni t/m 16 juli 2023. De titel is dit keer Geloof, een van de drie Christelijke deugden die in deze reeks aan bod komen.  Zo’n 25 kunstenaars zijn uitgenodigd om rondom het thema Geloof kunstwerken te maken. De route van het ene klooster naar het andere klooster is 1,5 km.

We zijn vanuit Rhoon en Poortugaal al eerder er naartoe geweest. Het is heel inspirerend.

De tuinen zijn ook prachtig. Zij worden veelal onderhouden door vrijwilligers samen met de kloosterlingen. Er zijn verschillende mogelijkheden om er te lunchen.

 

OVER HET THEMA GELOOF

De oorspronkelijke betekenis van het begrip geloof is vertrouwen en overtuiging en heeft ook alles te maken met passie en compassie. 

We leven in een tijd waarin verschillende ‘waarheden’ naast elkaar bestaan en de vrije journalistiek en democratische beginselen steeds meer onder vuur liggen. Begrippen als geloof, hoop en liefde krijgen hierdoor opnieuw en breder betekenis.

Geloof helpt ons zin te geven aan het leven en om te gaan met het onvermijdelijke einde daarvan. Geloof handelt over beroering, geraakt worden door een dieper besef of gewoonweg over verrukking.

Vanuit Poortugaal en Rhoon willen we op maandag 10 juli er heen gaan. We vertrekken om 9 uur vanaf de Maranathakerk met auto’s. De tentoonstelling is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Opgave voor deze dag bij Anja Bruijkers – Koel, graag voor 1 juli zodat er online tickets gekocht kunnen worden (die zijn goedkoper € 7,50 p.p.) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Op 25 juni vindt er een speciale Huub Oosterhuisviering plaats “Boek, jij bent geleefd” georganiseerd door de Brongroep om 19.30 uur in de Dorpskerk in Zuidland. Als commissie  V & T gaan we daar ons licht opsteken om te kijken of we niet zo’n viering ook in Albrandswaard kunnen organiseren en onbekende liederen van Huub Oosterhuis aanleren, bekende liederen mee zingen.

Wie zin heeft om mee te gaan, is ook welkom! Geef je op bij het bovenstaande adres.

 

Een hartelijke groet, namens de commissie,   Anja Bruijkers

Spreuk

De dag dat Jezus terugkomt is niet te berekenen....

Maar je moet er wel rekening mee houden!

Nieuws

Zondag 14 mei - 9.30 u. m.m.v. De Cantorij

Voorganger:             ds. J. van Walsum                

Organist:                  Thea Verhagen

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.