De commissie Vorming & Toerusting zou het fijn vinden om u/ jou te ontmoeten op één of meerdere onderstaande activiteiten.

*28 februari: Op weg naar Pasen. Bijbel in de schilderkunst. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars diverse afbeeldingen gemaakt van de evangelieverhalen. Er is zo een letterlijk, veelkleurig geheel ontstaan.

Tijd: ‘s morgens van 10.00 – 11.30 uur, koffie vanaf 9.45 uur, ‘s avonds van 20.00 – 21.30 uur, koffie vanaf 19.45 uur.

Plaats Maranathakerk.

Inlichtingen en aanmeldingen bij ds. Anja van Geerenstein, tel.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

*2 maart: Veelkleurigheid in de Passiemuziek. Er is in de geschiedenis ontzettend veel religieuze muziek geschreven. Iedereen kent de Matthäus-Passion, maar er is zoveel meer. Het programma wordt ‘s middags en

‘s avonds aangeboden. Plaats: ‘t Centrum, Bernhardstraat 3 Rhoon. Tijd: 14.45 -16.30 uur en ‘s avonds 19.45 - 21.30 uur. Inlichtingen en aanmeldingen bij ds. Coen van Alphen, tel. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

*8 maart: Levensvragen voor ouderen, deze keer gaat het over ‘Ouderen met de nodige zorg(vragen)’. Plaats: De Haven. Tijd: 14.30 – 16.30 uur. Inlichtingen en aanmelden bij ds. Hans van Walsum,  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

*14 maart: Bijbelkring in de Maranathakerk. Tijd: ‘s morgens van 10.00 – 11.30 uur, inloop vanaf 9.45 uur en ‘s avonds van 20.00 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Aanmelden en inlichtingen bij ds. Anja van Geerenstein, of                                   

predikant.maranathakerk@gmail.com

 

*14 maart: Filmavond. De film die vertoond wordt is: Nomadland. Een film uit 2020 over een vrouw van in de zestig, die na het overlijden van haar man besluit om het Amerikaanse westen te ontdekken als een moderne nomade. Plaats: Maranathakerk. Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. In verband met de oplopende kosten van de BUMA rechten, willen wij u 5 euro per persoon vragen, dit is inclusief een drankje, om de onkosten te dekken.

*21 maart: Cursus Nieuwe Testament, o.l.v. ds. Anja van Geerenstein. In het Nieuwe Testament staan vier evangeliën. Zij beschrijven de veelkleurigheid van de volgelingen van Jezus Christus in de eerste eeuw, na zijn leven op aarde. Wilt u/jij meer weten over de achtergronden van de verschillende evangeliën? Tijdens vier avonden zal elke keer een ander evangelie behandeld worden. De opzet is anders dan van een Bijbelkring: het gaat hier echt om de achtergronden, zoals door wie en voor wie ze zijn geschreven. Tijd: 20.00 - 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Plaats Maranathakerk.

Aanmelden en inlichtingen bij ds Anja van Geerenstein, tel. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Belangrijke data om alvast in de agenda te schrijven:

1 april: Op stap met…., naar de  Bijbelse Beeldentuin in de Polder, gelegen achter de Johannes de Doperkerk in Hoofddorp

18 april: Cursus Nieuwe Testament in de Maranathakerk.

 

Namens de commissie V&T,

Gerdie Korbee. 

Spreuk

Genade: Niet goedkoop, wel gratis

Nieuws

Zondag 19 maart - 9.30 u. 4e zondag van de 40dagentijd

Voorganger:              ds. J. van Walsum                 

Band                         met Edward Wilhelm

Collecten:                  ZOA/ kerkbeheer

 

Kerkauto:                   E. van Zaanen

Koster:                      Chris den Ouden            

 

 

Zondag 26 maart - 9.30 u. 5e zondag van de 40dagentijd ZOMERTIJD

Voorganger:              ds. L.J. Scholten, Gouda                

Organist:                   Jan Teeuw

Collecten:                  diaconie / kerkbeheer

 

Kerkauto:                   R.C. Smits 

Koster:                      Bert Plaizier                      

 

Zondag 2 april - 9.30 u. 

Voorganger:              ds. J. van Walsum

Organist:                   nog niet bekend

 

 

Weeksluiting Hooge Werf

Elke 1e en 3e vrijdag van de maand om 18.30 uur.

17 mrt.   ds. Hans van Walsum  Viering Heilig Avondmaal

 

 7 april   LET OP: Aanvang 15.00 u.

              Goede Vrijdagviering met pastor Ben van Dam.  Inloop v.a. 14.30 u.

              Na afloop is er een gezellig samenzijn.

             

Uitzending kerkdienst op de televisie

De dienst uit de Dorpskerk in Poortugaal wordt elke zondag op de tv uitgezonden via Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1314.Online de dienst meevieren kan ook via onze eigen website:www.pgpoortugaal.nl. Daar klikt u op de knop ‘live’ aan, waar u kunt kiezen of u alleen wilt luisteren of wilt luisteren en kijken.

 

o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o

 

Van het streamteam:

Af en toe krijgen wij meldingen van problemen die zich voordoen bij het bekijken van kerkdiensten thuis op tv. Het betreft dan storingen in het beeld of een slecht/vertraagd geluid. We zouden het zeer op prijs stellen wanneer u dergelijke problemen bij ons wilt melden per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij een van de leden van het streamteam in de kerk.

We zullen dan proberen oplossingen te vinden voor deze storingen.

                        Met vriendelijke groet, Hans Keij

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.