Voor het nieuwe seizoen 2022-2023 heeft de commissie Vorming en Toerusting in overleg met de predikanten van Albrandswaard gekozen voor het thema: veelkleurigheid.

Veelkleurigheid in de bijbel, in de kerkgeschiedenis, in de muziek, rondom de preek of de moderne profeten. Ons Vorming & Toerustingsboekje zal half september uitkomen evenals onze vertrouwde A4 poster met de data. Echter dan beginnen al snel de kringen en activiteiten van de predikanten.

Daarom geef ik al vast nu al de eerste data door, zodat u die kunt noteren in uw agenda.

Ds. Anja van Geerenstein start in de Maranathakerk een Bijbelkring op dinsdag 13 september.

U kunt kiezen uit de middag of de avond (dus zij houdt deze kring twee keer per dag, eens in de maand).

Ds. Coen van Alphen start met de veelkleurigheid in de kerkgeschiedenis met een drietal avonden en de eerste is op donderdag 15 september.

Ds. Hans van Walsum start n.a.v. het boek van Kees van Ekris ‘Dialoog, dans en duel- preken voor tijdgenoten’ in gesprek over de preek op maandag 19 september. Verder behandelt hij een boek ‘Moderne profeten’ op dinsdagavond 20 september.

De ‘Wel koffie geen geleuter’ gespreksgroep, waar ik al jaren van deel uit maak, leest met elkaar dit boek al sinds februari. Een aanrader, Angela Merkel, Bonhoeffer maar ook andere zieners die als profeten fungeren komen aanbod. Tevens wil hij een soort collegetour starten met een spreker, die hij interviewt. Kortom veelkleurigheid zal op tal van manieren te beleven en te volgen zijn. En natuurlijk is er een excursie met “op stap met de dominee”. Ds Coen van Alphen heeft er al een op zijn lijstje staan: Vrijdag 20 januari 2023: ‘Gospel, muzikale reis van kracht en hoop’ in Museum Catharijneconvent te Utrecht!

 

Ik wens u een veelkleurige zomer alvast toe met tal van kleuren in de natuur en uw tuin, om te genieten van Gods schepping met een bezoek aan de Floriade in Almere en de Tiny Church.

 

Namens de commissie Vorming en Toerusting,

Anja Bruijkers 

                                                   

Spreuk

Gevouwen handen zijn sterker dan gebalde vuisten

Nieuws

Alle activiteiten in onze gemeente kunnen alleen plaatsvinden dankzij mensen die zich daarvoor inzetten. De kerk, dat zijn we zelf! Onze gemeente draait immers op vrijwilligers.

We zijn op zoek naar een: diaken, pastoraal ouderling, leiding kindernevendienst, leiding tiener--nevendienst en webdesigner. Vul jij je geroepen om daaraan jouw steentje bij te dragen? Wil je op een andere manier iets voor de gemeente betekenen, dan horen we graag wat jouw talenten zijn, er is altijd iets te doen! Spreek gerust iemand van de kerkenraad aan als je een idee hebt.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.