De geplande activiteiten kunnen soms (op een aangepaste manier) doorgaan en soms helaas niet…

Pasen is inmiddels achter ons.

Wat een feest hebben we gevierd: Jezus leeft, hij is opgestaan.

We zijn inmiddels de 50 dagen onderweg naar Pinksteren.

 

Pannenkoekenclub (jeugd 15+)

Op 28 maart is er een online pannenkoeken-club-avond geweest. Het thema was ‘Kan je geloven zonder kerk(gang)’. Het was een mooie avond die heel goed was voorbereid. Op 25 april zal de volgende online avond zijn. Vanaf 18.30 uur gaan we online bijkletsen en tussendoor pannenkoeken eten. Daarna volgt het serieuze gedeelte. Opgeven t/m 23 april, via de appgroep of bij Györgyi.

 

JeugdClub

Zoals je in het stukje van de JeugdClub elders in het kerkblad kan lezen hopen ze 28 april weer een nieuwe clubavond te houden. De club is van 19:00 - 20:00 en kost € 1,00 per maand, voor alle jongens en meiden van de basisschool, vanaf groep 5. 

 

Pasen

In het paasweekend waren de paasspeurtocht en de paasbingo goed bezocht. Bij mij stonden er regelmatig kinderen voor de deur om de letter te zoeken. De leiding van de KND heeft er een stukje over geschreven dat jullie in het kerkblad kunnen terugvinden.

Voor de Paaschallenge waren er te weinig aanmeldingen om hem door te laten gaan.

 

Examens

We naderen de examenperiode… sommige zitten er al middenin… Voor het regulier onderwijs beginnen de eindexamens op 17 mei. Het is een spannende en slopende tijd, voor de kandidaten en hun gezin.

We wensen jullie heel veel succes en Gods kracht toe!

 

 

Sirkelslag Young

is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar).

De volgende editie vindt plaats op 28 mei 2021 (onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen). Thema: ‘Wat zou jij doen?’ Houden jullie deze datum voor de zekerheid alvast vrij!

 

Kampweekend (jeugd 7+): 4 t/m 6 juni 2021

Het eerste weekend van juni staat het kamp gepland. Voor alle jongeren vanaf 7 jaar.

We hopen dat jullie allemaal (weer) meegaan naar de Boomklever in Vierhouten, met de gezellige huisjes met vogelnamen. Wij krijgen er al steeds meer zin in. Hopelijk dat de coronamaatregelen de komende weken steeds minder nodig zijn. Het is nog wel onzeker op welke manier we kunnen gaan.

We willen jullie vragen of jullie je al wel willen aanmelden. We houden de komende weken alles goed in de gaten rond het coronavirus en houden jullie in het kerkblad op de hoogte.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam, adres en geboortedatum.

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

JeugdClub tussen Pasen en Pinksteren

Rondom Pasen hebben we de kinderen van voldoende knutsels voorzien om deze tijd door te komen. Het waren allerlei kleine dingetjes om in de Paastak te hangen, die erbij en uiteraard thuis is afgeleverd.

Nu, in de tijd tussen Pasen en Pinksteren, hopen we net als de Emmaüsgangers op weg te zijn en raad te krijgen, namelijk hoe we Jeugdclub draaiend kunnen houden. We hebben even een korte pauze genomen, maar hopen eind april weer met een leuk programma “live” of op gepaste afstand een fijne Clubavond te kunnen verzorgen.

Zit je ook in groep 5 tot 8 van de basis en denk je dat het je leuk lijkt om ook mee te doen met de knutselwerkjes thuis, laat het dan even weten.

Voor meer informatie:

bel of app: 06-15065816 (Richard)

mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datum: voorlopig thuis, zo mogelijk op de woensdagen 28 april,19 mei, 2 juni 2021.

Hoe laat: woensdagavond van 19:00 - 20:00

 

Van de Kindernevendienst

 

Hallo Jongens en Meisjes,

Op zaterdag voor Pasen liepen de eerste puzzelaars om tien uur al voorbij.

Jammer dat het met Pasen zo koud was, maar toch zijn er veel stoere wandelaars langs gekomen. We zijn nieuwsgierig of jullie allemaal de oplossing hebben gevonden. En daarna zaten we zomaar op tweede Paasdag in de Zoom met elkaar te Bingo-en. Jolanda en ik vonden het reuzeleuk om te doen, dus heel misschien komt er nog wel een volgende keer. Hebben jullie de foto’s al gezien op de beamer?

Zoals beloofd hierbij de oplossingen van de puzzels die jullie gekregen hebben in de grote envelop van de kindernevendienst.

De oplossing van de Paas-woordzoeker:

Tot onze schrik zagen we dat er een woord weggevallen was. Het woordje zegen. Als je dit ook weggestreept hebt dan moet de oplossing zijn: Jezus gaf Zijn leven voor mij. Er is geen grotere vriend als Hij!

 

De Sudoku: In de gekleurde vakjes moeten de volgende getallen staan: 6 3 2 4 7

 

Voor iedereen die de Paas-speurtocht gedaan heeft: de oplossing was Fijne Pasen.

Met een hartelijke groet,

Jolanda en Wilma

 

OP WEG NAAR PINKSTEREN

 

Online kinderconcerten. Bestel ze via de link www.protestantsekerk.nl/thema/hemelvaart/

 

In de periode naar Pinksteren wordt elke week een online kinderconcert georganiseerd.

Leuk om samen met de hele famillie naar te kijken. Bestel nu gratis tickets!

 

Marcel en Lydia Zimmer. Dit familieconcert voor jong en oud wordt echt een feest! Met bekende en nieuwe liedjes. Ook Rainbow de duif is erbij!  Bestel je online ticket(s) voor dit gratis concert. Het onlineconcert is vanaf 5 mei op een door jou zelf gewenst tijdstip te bekijken.

 

Familietheater over Schapen en Zo. Beleef de sprookjesachtige familievoorstelling met liedjes, livemuziek en interactie van Schapen en Zo mee. Kijk mee met Fars, die onder de grond woont. Daar is het donker en muf. Zijn oom Gosse droomt over een prachtige plek om te wonen. Daarom stuurt hij Fars op pad om op zoek te gaan. Zal hij die plek ooit vinden?

Voor iedereen van 4 tot 100 en ouder. Bestel je online ticket(s) voor deze gratis voorstelling. Vanaf 12 mei a.s. op een door jou zelf gewenst tijdstip te bekijken.

Spreuk

Toeval is dat wat god je toe laat vallen

Nieuws

Zondag 25 april - 9.30 u


Voorganger:                 ds. H.J. Franzen, Pijnacker

Muzikale begeleiding:   Jan Teeuw

 

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.