JeugdClub

Afgelopen woensdag konden de leiders jullie nog niet in de Haven verwelkomen, hopelijk lukt dit wel op 14 april, tijdens de volgende bijeenkomst.

De club is van 19:00 – 20:00 en kost € 1,00 per maand, voor alle jongens en meiden van de basisschool, vanaf groep 5. 

 

Jeugddienst (12- jeugd), terugblik

Op 21 maart was de 2e jeugddienst van dit kalenderjaar. We hebben geluisterd naar het verhaal van de zaaier, konden meezingen vanuit de huiskamers met Lydia en Marcel Zimmer en heel bijzonder: het was ook een kennismaking met ds. Els Visser, onze ambulant predikant.

De boodschap van de dienst is misschien samen te vatten met de titel van het gedicht, voorgelezen door jeugdouderling Anita, “Waag te durven, durf te wagen” (geschreven door Karel Eykman, uit het boek “Wat geloof jij eigenlijk?”).

 

Pannenkoekenclub (jeugd 15+)

Via de WhatsApp-groep zijn we het al aan het organiseren, de volgende pannenkoekenclub-avond. Op 28 maart v.a. 18.30 uur gaan we online bijkletsen en tussendoor pannenkoeken verorberen. Daarna volgt het serieuze gedeelte.

Opgeven t/m vrijdag 26 maart, via de appgroep of bij Györgyi.

 

PaasChallenge 2021-De Weg door Jeruzalem

Doe mee aan de PaasChallenge bij ons in het dorp!

Het spel is speciaal bedoeld voor tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar, maar tegelijkertijd geschikt voor iedereen die van een beetje uitdaging houdt. PaasChallenge 2021 is een QR-codespel, waarbij deelnemers in kleine groepjes (volgens de actuele coronamaatregelen) mee kunnen doen. Met de QR-codes ontdekken de deelnemers steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn, maar ook een tekst of audioboodschap.

“Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem, op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.”

Het spel vindt plaats in Poortugaal op maandag 5 april tussen 11:00-17:00 en duurt ongeveer 1 uur. De deelnemers moeten zich inschrijven in tijdsloten en zich aan deze starttijd houden. Inschrijven t/m maandag 29 maart, bij Györgyi (06-10348619) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kampweekend (jeugd 7+): 4 t/m 6 juni 2021

In het eerste weekend van juni gaan we op kamp! We hopen dat jullie allemaal (weer) meegaan naar de Boomklever in Vierhouten, met de gezellige huisjes met vogelnamen. Wij krijgen er al steeds meer zin in.

Voor alle jongeren vanaf 7 jaar.

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van de kindernevendienst

Nog maar twee weken en dan is het Paasfeest. Voor komende zondag hebben we voor jullie mooie palmtakken en een knutseltje over de intocht in Jeruzalem.

Voor Pasen is er een mobile om te maken, maar je kunt er ook raamhangers van maken en ze apart voor het raam of misschien in een paastak hangen. Er hebben zich al elf kinderen opgegeven voor de PaasBingo op 2de Paasdag.

Dat wordt dus vast reuzegezellig; de link om in te loggen komt over de mail net als de verwerkingen steeds. Leggen jullie de bingokaarten maar vast klaar.

In het hele Paasweekend hangen er op 10 adressen posters met een letter. Als jullie alle letters hebben verzameld, wordt het even puzzelen, want wat moet er komen te staan????

Natuurlijk is deze puzzeltocht voor jong en oud, (en tussenin), dus vast een prima idee voor een blokje om. De straten waar een poster hangt zijn:  F. v.d. Poest Clementlaan (oneven nrs) , Griendwerker, Kouter, “t Loo, Watering, Landheer (even nrs), Vlier, Conifeer, Meidoorn en Klaverruiter (oneven nrs)

Jullie kunnen je nog opgeven voor de Bingo op 2de Paasdag om 11.00 uur. En….we zijn altijd blij met mooie knutsel-aktie foto’s.

 

Spreuk

Gevouwen handen zijn sterker dan gebalde vuisten

Nieuws

juli 2020:

De verbouwing van de Dorpskerk: 

klik hier voor een foto impressie 

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.