Het eerste stukje van 2021.

Allereerst willen we jullie geluk, liefde, vrede en Gods zegen voor 2021.  

 

Helaas zitten we de komende weken nog in lockdown en blijft alles op afstand, maar met elkaar gaan we er toch een mooi jaar van maken.

We hopen dat jullie genoten hebben van het (knutsel)pakket afgelopen kerst. We hebben een paar leuke foto’s langs zien komen.

 

Kerstchallenge/digitale escaperoom ‘het geheim van het Ikoon’

De Kerstchallenge is een nieuwjaarschallenge geworden. Leuk dat jullie je opgegeven hebben! De challenge wordt 8 januari gehouden. Meer informatie bij Anneke Barendregt of Angela Barendregt of Györgyi.

 

Jeugdclub Poortugaal

6 januari kon de Jeugdclub helaas nog niet in De Haven zijn, maar zijn er thuiswerkpakketjes gemaakt. Hopelijk is het de volgende keer (27 januari) wel weer mogelijk om bij elkaar komen.

 

Doopviering na 4 jaar op 17 januari 2021

Omdat we op 17 januari niet met elkaar naar de kerk kunnen, gaat de doopviering niet door.

 

Pannenkoekenclub (jeugd 15+)

Op 31 januari staat de volgende Pannenkoekenclub gepland. Of we dan alweer in De Haven bij elkaar mogen komen, is nu nog niet bekend. Via de WhatsApp houden we hierover contact met jullie. Inloop vanaf 18.30u, aanvang maaltijd 18.45 u, thema-deel vanaf ongeveer 19.30 u. in De Haven.

 

Jeugddienst op 14 februari

14 februari is er een jeugddienst gericht op

de 12+ jeugd. Of jullie dan in de dienst aanwezig kunnen zijn, is nu nog niet bekend. We hopen in ieder geval wel dat veel jongeren mee willen werken aan deze dienst, hoewel waarschijnlijk op afstand. We zullen jullie daarvoor gaan benaderen. Het thema volgt nog. Zet de dienst in ieder geval in je agenda!

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kerstattenties ouderen

Het gezamenlijk inpakken van de kerstattenties voor de oudere gemeenteleden in De Haven werd door de lockdown inpakken op afstand thuis, maar gelukkig zijn er diverse jongeren die meegeholpen hebben met het inpakken en het wegbrengen. De attentie werd in ieder geval erg gewaardeerd door de ontvangers

  

Van de kinder- en tienernevendienst

Allereerst willen we jullie bedanken voor de positieve reacties die we gehad hebben op het uitdelen van de attenties in adventstijd en de kerstperiode, leuk! 

Zoals jullie in een eerder kerkblad hebben kunnen lezen stoppen per januari een aantal mensen van de leiding van de nevendienst. Voor sommigen is het tijd om door te stromen naar een nieuwe of aanvullende rol binnen de kerk en dat is mooi. Helaas moeten wij hen wel gaan missen. We wensen Berny en Els veel succes met hun nieuwe en aanvullende rol en Annemarie op haar werk.

 

Natuurlijk hebben wij met het afscheid van hen (3 leiding weg) best wel ruimte voor nieuwe leiding. Heb je nog niet zoveel ervaring, geen probleem de nevendienst is een prima opstap voor jouw bijdrage aan de gemeente. Voel je vrij om een keertje mee te luisteren en te kijken.

Je kunt meer informatie opvragen bij de andere leiding,

 

Margreeth, Gyorgyi, Jolanda, Wilma, Chiel-jan, Anneke, Angela en Anja

 

Kinderkoor de Regenboog.

Vanaf 1 november (na ons prachtige verhaalconcert) was het kinderkoor bezig met de voorbereidingen voor het opnemen van een kerstconcert dat via de livestream uitgezonden zou gaan worden.

We waren druk bezig met het oefenen van “dag koning Herodes”, “wonderbare Raadsman”, “Immanuel”, “de kerstmedley” en nog een aantal andere liederen.

De kinderen hadden er zin in om die liederen aan u als gemeenteleden te laten horen…….maar toen kwam de lockdown……..helaas geen kinderkoor meer tot en met 19 januari…….wat een teleurstelling voor een ieder. 

Wat was het erg fijn na de teleurstelling dat we in die week wel aan de activiteitenbegeleidster van de Hooge-Werf namens het kinderkoor een mand vol met tekeningen mochten overhandigen, aan de foto’s te zien op de facebook pagina van de Hooge-Werf, waren de bewoners er erg blij mee.

Ook mochten we samen met alle kinderen van het kinderkoor alsnog een mooi kerstlied met elkaar opnemen, “het licht van die ster.”

Wat was het ook superfijn dat dit lied tijdens de kerstnachtdienst te horen en te zien was!

Op het moment van schrijven is 2021 al begonnen, wij wensen u allen een heel gezegend, gezond en (in het geval van het kinderkoor) een mooi muzikaal jaar toe!

 

Lieve groetjes van de kinderen en de leiding van het kinderkoor.

 

JeugdClub – Op slot, maar niet gesloten

En toen zat Nederland en dus ook JeugdClub op slot…De kerstknutsel is thuisbezorgd en thuis afgemaakt. Ook de eerste avond in het nieuwe jaar kon niet in De Haven plaatsvinden.

We proberen ook nu door “thuispakketjes” te maken en te bezorgen de gang erin te houden. Kortom, wel op slot maar niet gesloten !

Zomaar een keer komen kijken lukt dus even niet, maar zit je in groep 5 t/m 8 van de basis en heb je zin om mee te doen, meld je dan bij één van ons, dan doe je gewoon op afstand mee! In het vertrouwen dat het binnenkort weer beter gaat, onderstaand weer alle info, wel onder het nodige voorbehoud.

 

Jeugdclub Poortugaal

Waar:             Gebouw De Haven, Emmastraat 9

Wanneer,        hoe vaak: eens per 2 of 3 weken, ca. 2x per maand

Welke datum:  27 januari, 17 februari, 10 en

                        24 maart 2021

Hoe laat:         woensdagavond 19:00 -20:00 uur

(onder voorbehoud corona maatregelen uiteraard)

Kosten :          € 1,= per maand

Wat doen we:  knutselen, spelletjes, quiz, van alles wat leuk is

Voor wie :        alle kinderen van de basisschool groep 5 t/m 8

 

Kom eens vrijblijvend kijken !

Voor meer informatie:

bel of app: 06-15065816 (Richard)

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Spreuk

De dag dat Jezus terugkomt is niet te berekenen....

Maar je moet er wel rekening mee houden!

Nieuws

Zondag 10 januari  -  9.30 u. Bevestiging ambtsdragers

Voorganger:                    ds. T. Verbeek, R.dam               

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.