Kring geloofsopvoeding

Ook dit jaar starten we weer met de gesprekskring Geloofsopvoeding. Om met ouders van kinderen/jongeren te praten over hoe je kinderen kunt helpen in hun geloofsontwikkeling, maar ook om elkaar tips te geven hoe om te gaan met vragen waar je niet direct het antwoord op weet.

Dit seizoen zijn er vier avonden:

29 oktober, 25 januari,  30 maart en 27 mei

Om 1,5 meter afstand te kunnen houden komen we bij elkaar in De Haven (en niet thuis bij de deelnemers). We starten om 20 uur.  Vanwege de capaciteit van de ruimte vragen we om van te voren aan te melden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-391 99490. We vinden het natuurlijk fijn als je alle avonden kunt komen, maar je bent ook van harte welkom om één of twee avonden aan te sluiten. We hopen veel ouders te mogen ontmoeten op deze avonden.

Hartelijke groet,

Lotte Den Haan en Marjolijn Hoogenboom

 

 

Op zondag 27 september kwam de 12+ catechisatiegroep bij elkaar en speelden we het kaartspel “het Goede Verhaal”. Door de vragen kwamen we heel veel te weten van elkaar. Daarna aten we samen met de Pannenkoekenclub en ds. Marianna van de Graaf, heerlijke pannenkoeken en brood met smeersels. Alles ging schoon op. Daarna nam de 12+ catechisatiegroep afscheid en ging de Pannenkoekenclub verder. We bespraken deze avond hoe we verder zullen gaan dit seizoen. 

 

Kinderviering

afscheid ds. Marianna van de Graaf

Hoewel het ook een verdrietig moment was, was het toch vooral een feest afgelopen zondag. Wat fijn dat er zoveel kinderen aanwezig waren om afscheid te nemen van onze dominee, die als ‘kind van de zondag’ in het middelpunt stond. Ook heel fijn dat de bewoners van de Wanmolen erbij waren. Zo hadden we met elkaar een hele mooie viering.

Alle kinderen waren thuis druk aan het knutselen geweest en dat werd zichtbaar in een heel mooi kunstwerk.

De pubers hadden een persoonlijk Jengaspel gemaakt en Julian mocht namens De Parel ook nog een cadeau geven.

We willen alle kinderen heel erg bedanken dat ze aanwezig waren, de ouders dat de kinderen mochten komen (ook nu u er niet bij kon blijven) en kinderkoor De Regenboog voor de mooie medley die ze hebben gezongen. Verder willen we iedereen bedanken die heeft meegeholpen deze viering tot een feest te maken. Maar vooral willen we ds. Marianna van de Graaf bedanken dat ze de kinderviering wilde houden èn het middelpunt wilde zijn.

 

Pannenkoekenclub

Op 25 oktober is de volgende Pannenkoekenclub. Nienke en Raymond bereiden de bijeenkomst voor. Inloop vanaf 18.30u, aanvang maaltijd 18.45u, thema-deel vanaf ongeveer 19.30u in De Haven. Zet ook alvast de volgende datum 25 november in je agenda!

 

Jeugdclub Poortugaal is inmiddels al weer drie keer geweest en de kinderen en de leiding  zijn enthousiast. Als je nog niet bent geweest, maar je hebt zin om te knutselen, spelletjes of een quiz te doen en zit je in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool, dan ben je van harte welkom op 4 november van 19.00-20.00u in De Haven. Kosten € 1,00 per maand.

 

Schoenendoosactie en schoenendoosdienst 15 november

In deze spannende coronatijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen we ook dit jaar weer mee met de Schoenendoosactie. Vorig jaar kregen jongens en meisjes in o.a. Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo een schoenendoos en daar waren ze heel erg blij mee. Veel van deze kinderen hebben soms niet eens een eigen knuffel of ze mogen niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Dat kunnen wij ons toch niet voorstellen. Voor hen is een gevulde schoenendoos een onbetaalbaar cadeau.

 

Helpen jullie mee?

Versier een schoenendoos

en vul die met spulletjes (schoolspullen, zeep, speelgoed, knuffel). Je mag iets van jezelf geven en een mooie tekening maken en erbij doen. Iets van jezelf geven is soms wel moeilijk, maar het is toch ook wel heel bijzonder en mooi om iets van jou te delen en te weten dat het jongetje of meisje in een ver land daar heel erg blij van zal worden. Op de website (www.schoenendoosactie.nl) staat precies aangegeven hoe het werkt en wat er in de doos mag. Let ook op de grootte van de doos (max 12 cm hoog, breedte en lengte samen minimaal 46 cm en max. 56 cm).

Alle schoenendozen gaan in een transportdoos en als de schoenendozen te groot zijn, kunnen er minder schoenendozen in en worden er dus minder kinderen blij gemaakt.

Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. Dit bedrag kunt u overmaken naar NL83 INGB 0000 3342 43 t.n.v. Stichting Global Aid Network Holland (GAiN) o.v.v. ‘Schoenendoosactie’ of bij het inleveren van de schoenendoos afgeven.

 

Op 15 november is de schoenendoosdienst. Vanwege het coronavirus kunnen er nu niet zoveel mensen/kinderen aanwezig zijn tijdens de dienst, maar we hopen wel dat jullie allemaal thuis de dienst meevieren.

De schoenendozen kunnen op 15 november voor de kerkdienst ingeleverd worden bij de kerk. Je mag de schoenendoos ook voor 15 november inleveren bij Anita Maas, Griendwerker 6, 06-42505451 of Renske Zuijderduijn-Maas, Lange Zantelweg 27, 06-39232502. Het advies is om wel even van te voren te bellen, zodat je niet voor een dichte deur staat. Kort na de dienst leveren we de dozen in, zodat de dozen verstuurd worden als kerstcadeau voor de kinderen!!!!

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

JeugdClub gaat voor het grotere knutselwerk

Als jullie dit lezen, hebben we woensdag j.l. onze 3e clubavond mogen beleven. Op de vorige avond hebben we, na het horen van het vervolg van het verhaal van Noach, van kastanjes allerlei figuren gemaakt, zoals een spin, een slang of een aapje. Deze week stond in het teken van spelletjes met als afsluiting een gezellig potje bingo.

Voor de eerstvolgende keer,

4 november 2020, hebben we voor iedere deelnemer een schoenendoos nodig. Daar gaan we verspreid over meerdere avonden iets moois van maken. Dus kijk vooral of je er één mee kan nemen. En heb je meer dozen, neem die dan allemaal mee voor degenen die geen lege doos kunnen vinden. Een ander soort doos van ongeveer dezelfde afmeting is ook prima.

 Kom eens vrijblijvend kijken !

Voor meer informatie:

bel of app: 06-15065816 (Richard)

mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten van Richard - Renske - Arjan – Berny

 

 

KINDERKOOR De Regenboog

Hallo allemaal,

Hier een berichtje van het kinderkoor. Voor de zomervakantie stond een verhaalconcert gepland met een zandtekenaar. Helaas kon deze niet doorgaan vanwege Corona. Er is toen meteen een nieuwe datum geprikt. Namelijk 1 november.  Helaas mogen ook nu nog steeds niet te veel bezoekers tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Maar omdat het kinderkoor wel keihard aan het oefenen is voor dit superleuke evenement hebben we daarom besloten het gewoon door te laten gaan en net als de zondagdienst deze uit te zenden via een live stream. We hopen dat u allen gaat kijken!

Groetjes Kinderkoor de Regenboog

Spreuk

Maak van je knelpunten knielpunten

Nieuws

Vacature beheer agenda van de Dorpskerk

Per 1 januari 2021 ontstaat er een vacature voor het beheren en bijhouden van de agenda van de Dorpskerk t.b.v. uitvaarten, huwelijken, concerten enz. en het afstemmen hierover met de coördinator van de kostersploeg en/of de dienstdoende koster.

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.