Jeugdstartactiviteit op 19 september

Afgelopen zaterdag hadden we de startactiviteit. Met 33 aanmeldingen was het een gezellige drukte in het bos. 14 “puppy’s” voor het Puppy Parcours en de rest voor het High Ropes parcours. Nadat ze allemaal in de tuigjes gehesen waren, kregen ze uitleg en daarna mochten ze de bomen in. Het was voor sommigen toch wel een beetje spannend; anderen liepen hoog in de bomen op een dun koordje alsof ze op de stoep liepen. Hard werken maakt hongerig en dorstig dus tussendoor kon er wat te drinken en te snoepen gehaald worden. We vonden het heel stoer van jullie allemaal!

 

Start 12+ groep van catechisatie,

tevens afscheid van ds. Marianna

 

Op zondag 27 september houden we een startbijeenkomst voor de 12+ catechisatiegroep.

Ds. Marianna zal voor het laatst aanwezig zijn.

De mogelijkheid dus om afscheid te nemen van elkaar. We sluiten af met pannenkoeken, samen met de 15+ Pannenkoekenclub. Plaats: De Haven, v.a. 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur.

Graag opgeven bij de jeugdouderlingen.

 

Pannenkoekenclub (15+),

tevens afscheid van ds. Marianna

 

Op 27 september begint het seizoen van de Pannenkoekenclub. Tegelijk gaan we ook afscheid nemen van ds. Marianna. Na het eten van de pannenkoeken, samen met de 12+ groep jongeren, willen we bespreken hoe we de komende tijd deze bijeenkomsten gaan invullen. Jullie tips zijn zeer welkom. Het is dus heel belangrijk dat jullie allemaal komen!

Inloop v.a. 18.30 uur, aanvang maaltijd 18.45 uur, thema-deel v.a. ongeveer 19.30 uur.

Graag opgeven bij de jeugdouderlingen

 

Zondag 11 oktober is er in de ochtend de kinderafscheidsviering, waarin de kinderen en hun ouders afscheid nemen van ds. Marianna.

Let op: deze kinderdienst is alleen toegankelijk voor wie zich hebben aangemeld!

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JeugdClub succesvol van start gegaan

 

De eerste clubavond zit erop ! Met gepaste trots mogen we melden dat de 11 kinderen die aanwezig waren alweer uitkijken naar de volgende keer !

We begonnen de avond met het verhaal van de Ark van Noach, dat wil zeggen het eerste deel, volgende keer horen we hoe het afloopt.

Vooral voor de kinderen die voor het eerst waren hebben we een kennismakingsbingo gedaan. Door de vragen van de bingokaart aan elkaar te stellen kom je veel te weten van de anderen. Er kwamen leuke weetjes ter sprake !

Om de data van het komende jaar niet te vergeten, is een jaarkalender gemaakt. Die was wat saai en we zijn dus snel begonnen aan het verfraaien en op-leuken ervan. Met tape, glitters, stickers, plakletters en kleurstiften werden er echte kunstwerkjes gemaakt. Touwtje er door om op te hangen en toen was het alweer tijd (geweest…).  

De volgende keer is op woensdag 30 september 2020 van 19.00 tot 20.00 uur in De Haven. Dan is de herfst toch echt begonnen…………meer verklappen we niet!

Tenslotte nog even dit : Op de omkaderde info van het vorige kerkblad hebben we een paar kleine correcties. Zo zijn de kosten (€ 1,= ) niet per keer, maar per maand. Ook was vorige keer de doelgroepselectie weggevallen: JeugdClub is bedoeld voor de kinderen die in groep 5 t/m 8 van de basisschool zitten. Onderstaand een nieuw overzichtje, met weer de meest actuele data.  Knip het uit en prik het op het memobord in de keuken! Mochten er vragen zijn, of zou u/jij ook willen meedraaien als leiding op de avonden, dan kunt u ons uiteraard benaderen!

 

Groeten van Richard - Renske - Arjan – Berny

Spreuk

 

Geloven is: de dag prijzen voor het avond is.

Nieuws

juli 2020:

De verbouwing van de Dorpskerk: 

klik hier voor een foto impressie 

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Vacant
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.