Wat gaat de tijd snel! De zomervakantie is weer achter de rug. We hopen dat jullie een hele fijne vakantie hebben gehad en opgeladen zijn voor een nieuw schooljaar en de activiteiten die voor jullie georganiseerd worden bij ons in de kerk.

We zijn blij dat activiteiten kunnen starten. We houden ons natuurlijk aan de geldende regels en afspraken en het advies van de 1.5 meter werkgroep.

 

Jeugdstartactiviteit op 19 september

Speciaal voor alle jongeren v.a. 4 jaar organiseren we een startactiviteit. Om het seizoen fit te beginnen gaan we de hoogte in. Op zaterdag 19 september nodigen we jullie uit om te gaan klimmen in Abel Klimbos in Rhoon.

Verzamelen is op het parkeerterrein van het klimbos om 15.40 uur, hierna is er een instructie en om 16.00 uur kunnen we de touwen in.

We gaan in twee leeftijdsgroepen klimmen. Kinderen tussen 4-8 jaar en max. 1.30 m lang gaan op de Puppy Parcours het avontuur aan, deze activiteit duurt tot 17.30 uur. We vragen een bijdrage van 5 euro p.p.

De kinderen en jongeren die minimaal 8 jaar oud en 1.30 m lang zijn kunnen de High Ropes parcours afleggen, zij mogen tot 18.30 uur klimmen. Hier vragen we 8 euro p.p. voor deelname.

Voor iets lekkers tussendoor om de energie op peil te houden zorgen wij voor beide groepen.

Opgeven graag uiterlijk op 12 september, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Jullie doen ook mee, toch?

 

Kinderkoor De Regenboog

De repetities van kinderkoor De Regenboog kunnen weer “live”, beginnend met 9 september. Er zijn wat wijzigingen, lees goed het stukje van Mirjam hiervoor. Veel zangplezier!

 

Jeugdclub

Jeugdclub Poortugaal gaat op woensdag 16 september beginnen met de activiteiten. Oude en nieuwe leden zijn van harte welkom om gezellig mee te doen. Verdere informatie zie verder in het kerkblad.

 

Start 12+ groep van catechisatie, tevens afscheid van ds. Marianna

De 12+ groep van de catechisatie kan hopelijk in oktober weer beginnen, we zijn op zoek naar vervanging voor ds. v.d. Graaf.

Op zondag 27 september houden we een startbijeenkomst.

We sluiten af met een pannenkoekenmaaltijd, samen met de 15+ Pannenkoekenclub.

Ds. Marianna zal ook aanwezig zijn om afscheid van jullie te nemen.

Plaats: De Haven, v.a. 17.30 uur, tot uiterlijk 19.30 uur. Graag opgeven bij de jeugdouderlingen.

 

Pannenkoekenclub (15+), tevens afscheid van ds. Marianna

Op 27 september begint het seizoen van de Pannenkoekenclub. Tegelijk gaan we ook afscheid nemen van ds. Marianna.

Na het verorberen van pannenkoeken, samen met de 12+ groep jongeren, willen we bespreken hoe we de komende tijd deze bijeenkomsten gaan invullen. Jullie tips zijn zeer welkom. Het is dus heel belangrijk dat jullie allemaal komen!

Inloop v.a. 18.30 uur, aanvang maaltijd 18.45 uur, thema-deel v.a. ongeveer 19.30 uur.

 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kinderkoor de Regenbog

Beste gemeenteleden, In maart moest het kinderkoor helaas stoppen met haar repetities en optredens. Maar goed nieuws, we mogen weer gaan beginnen! YEAH!

We beginnen op woensdag 9 september weer met de eerste repetitie. De kinderkoortijd is veranderd, we oefenen nu op woensdag van 14.15- 15.15 uur!!

De locatie blijft wel hetzelfde, gewoon in de Haven. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud, dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken/ gelijk mee te zingen.

Mocht u/ jij mee willen helpen bij het kinderkoor hetzij bij de repetities hetzij bij de optredens, we kunnen nog best wat handen gebruiken, van harte welkom!

Ook zijn we nog steeds op zoek naar een nieuwe pianist (e) of gitarist (e ) voor de woensdagmiddagen en de optredens.

Voor meer informatie neemt u/ jij dan gerust contact op met Mirjam Meyboom   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Groetjes van de kinderen en de leiding van kinderkoor de Regenboog.

 

JeugdClub gaat 16 september weer van start

Na een voor velen bijzondere zomervakantie zijn de voorbereidingen voor JeugdClub alweer begonnen. De laatste keer voor de vakantie konden we gelukkig weer “live” bijeenkomen in De Haven. Ook na de zomer willen we dat weer gaan doen, de eerste keer is op woensdag 16 september 2020 van 19.00 tot 20.00 uur in De Haven.

Het enthousiasme van de kinderen heeft ons als leiding ertoe overgehaald het aantal keren te vergroten. We gaan proberen eens per 2 tot 3 weken club te houden, houdt dus het schema dat in het kerkblad komt goed in de gaten !

 

Even een korte herinnering wat JeugdClub inhoudt. Jeugdclub Poortugaal is een onderdeel van het jeugdwerk binnen de Protestantse Gemeente te Poortugaal. Doel van de avonden is kinderen in een gezellige en ongedwongen sfeer kennis te laten maken met de plaatselijke kerk. Op de avonden wordt op beperkte schaal “iets” gedaan aan Bijbelverhalen, verder is het gewoon een gezellig uur met actieve bezigheden, zoals spelletjes, knutselen, enz. De avonden zijn voor alle kinderen, ook als je niet in de kerk komt. Dus vertel het door en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee.

 

Uiteraard houden wij de RIVM richtlijnen in acht. Deze hebben vooral betrekking op de ouders, die helaas buiten het gebouw moeten blijven bij het brengen en halen. Heeft u vragen, zeker als uw zoon of dochter voor het eerst komt, geen probleem, er zal iemand van de leiding buiten staan, om u op gepaste afstand te woord te kunnen staan!

Wij hebben er weer zin in ! Het overzichtje hiernaast toont alle gegevens nog even op een rijtje. Knip het uit en prik het op het memobord in de keuken !

Mochten er vragen zijn, of zou u/jij ook willen meedraaien als leiding op de avonden, dan kunt u ons uiteraard benaderen!

Groeten van Richard - Renske - Arjan – Berny

 

 


Jeugdclub Poortugaal

Waar: Gebouw De Haven, Emmastraat 9

Wanneer: ongeveer eens per 2 of 3 weken

Welke datum: 16 en 30 september, 14 oktober en daarna nog veel vaker…

Hoe laat: woensdagavond van 19:00 - 20:00 uur

Hoe vaak : 1x per maand

Kosten : € 1,= per keer

Wat doen we: knutselen, spelletjes, quiz, van alles wat leuk is

Voor wie : alle kinderen van de basisschool groep. Kom eens vrijblijvend kijken !

 

Voor meer informatie:

bel of app: 06-15065816 (Richard)

mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten van Richard - Renske - Arjan – Berny

Spreuk

De dag dat Jezus terugkomt is niet te berekenen....

Maar je moet er wel rekening mee houden!

Nieuws

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan Ethiopië voor het verkrijgen van schoon water en sanitair.

Actiedag in Poortugaal

Op zaterdag 17 oktober a.s.

kunt u in Poortugaal uw herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij de diaconie van de Protestantse gemeente Poortugaal aan de Emmastraat 9

De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 10-12 uur aanwezig om uw goederen in ontvangst te nemen.

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: ds. M.H. van de Graaf, Molenweg 19, 3171 CM Poortugaal. Tel: 010-5011015 of predikant@pgpoortugaal.nl
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: R. van Klaveren, tel. 5014962 of per webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: mw. K. de Zeeuw, 010-5067067

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. Voor verhuur contact u de beheerder via dehaven@pgpoortugaal.nl of 's avonds en in het weekend via 06-2846 3442.


Klik hier voor ons Privacy Statement.