Iedereen weer uitgerust en opgeladen voor de laatste loodjes van het schooljaar? Voordat de zomervakantie begint, zijn er nog verschillende (kerk)activiteiten, speciaal voor jullie.

Kies en kom, je bent meer dan welkom!

 

Deep Impact (jeugd 12-18 jr), korte terugblik

Op 16 april was de 2e bijeenkomst voor de jongeren van de middelbare school, over het thema Social Media, onder leiding van ds Hans van Walsum, Erwin en Richard.

Er werd van alles gedaan: lekker gegeten, spel gespeeld, kennis testen via Kahoot, nadenken over wat je deelt en met wie. Het was een leuke avond.

 

Jeugddienst (jeugd 12+)

Op zondag 4 juni is er een jeugddienst, gericht op de oudere jeugd. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze bijzondere dienst. Verdere info volgt.

 

Overstapdienst op 2 juli 2023

Noteer alvast de datum van de Overstapdienst, een feestelijke kerkdienst waarin wij de jongeren van groep 8 in het zonnetje zetten, die over-stappen van de kindernevendienst naar de tienernevendienst. 

 

JeugdClub Poortugaal

Er is net weer een bijeenkomst geweest, iets met scherven en voegen, klinkt nogal geheimzinnig… Ben je nieuwsgierig geworden en zit je in groep 5, 6, 7 of 8, dan ben je welkom op 24 mei, in gebouw De Haven. De club is van 19.00 - 20.00u en kost € 1,00 per maand.

 

Eindexamens

De examenperiode is op 11 mei begonnen voor het regulier onderwijs. Wat een spannende tijd, een enorme krachtmeting voor de examen-kandidaten. We wensen jullie heel veel succes en Gods kracht toe!

 

Jeugdkamp (jeugd 7+): 23 t/m 25 juni

Nog een paar weken en dan is het zover: het Jeugdkamp om het jeugdwerkseizoen af te sluiten. Ook dit jaar gaan we lekker op kamp naar De Boomklever in Vierhouten (Paasheuvelgroep). De houten blokhutten met vogelnamen wachten al op ons, we hopen weer marshmallows te roosteren en gezellig bij te kletsen bij het kampvuur en nog veel meer te doen om dit weekend onvergetelijk te maken samen met jullie. De kosten zijn € 40,- per persoon; iedere volgende deelnemer uit het gezin betaalt € 35,-.  Gaan jullie ook (weer) mee? Jullie kunnen je inschrijven via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam, adres en geboortedatum.

Graag onder jullie aandacht de volgende, nieuwe activiteit.

 

Nieuw, nieuw, nieuw in Poortugaal: de Soos

Vanaf het nieuwe seizoen start er voor jongeren uit groep 8 en de eerste jaren van het voortgezet onderwijs de Soos. Eén keer in de maand op vrijdagavond en afwisselend leuke activiteiten als een escaperoom en inhoudelijke onderwerpen. We gaan ook Sirkelslag met elkaar spelen en we hopen op uitwisseling met leeftijdsgenoten in Rhoon.

De aftrap van de Soos doen we nog dit jaar en wel op 30 juni. We verzamelen dan om 19.00  uur voor de Haven en gaan vanaf daar op de fiets (mocht fietsen een probleem zijn, geef het dan aan, dan bedenken we een oplossing). Aanmelden is in verband met de voorbereiding handig, maar niet per se nodig en kan bij een van de organisatoren (zie hieronder) of bij de jeugdouderlingen. Voor bij de avonden in het nieuwe seizoen zoeken we nog ouders die een avond mee willen helpen, het vraagt vooraf geen tijd in de voorbereiding, maar een extra paar ogen/handen op de avond zelf is heel fijn.

De datum kan in overleg. Hopelijk tot de 30ste.

Janette Visser, Michelle van der Winden en Marjolijn Hoogenboom

 

Oppas tijdens de kerkdienst: vraag om hulp

We hebben nog geen aanmeldingen gekregen op de eerdere oproep, vandaar een nieuwe poging. We zijn momenteel erg krap bezet wat volwassenen betreft bij de oppas. Welke (groot)ouder wil ons komen versterken?

U kunt zich aanmelden bij een van ons of bij Michelle v/d Winden 

De jeugdouderlingen Anita en Györgyi, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

JeugdClub barst uit zijn voegen

Het was mooi om te zien met hoeveel enthousiasme de kopjes, schoteltjes en bordjes aan scherven gingen de vorige keer. Met de scherven zijn we begonnen mozaïeken te maken. Als de lijm het heeft gehouden, kunnen we met de voegen beginnen.

Gezien het aantal kinderen dat JeugdClub bezoekt, zouden wij graag een vierde persoon als leiding willen. Zodra één van ons niet kan, is het echt aanpoten om alle knutselwerk te begeleiden. Ook voor hand-en-span-diensten is hulp heel bruikbaar, niet alleen voor het knutselen. Dus mocht het knutselen als zodanig niet zo “je ding” zijn, maar vind je het wel leuk om te helpen, kom dan gerust eens langs!

Voor alle kinderen van groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool geldt ook nog steeds dat je van harte welkom bent op JeugdClub, ook als je nog nooit geweest bent. Kom ook gewoon eens een keer kijken! Graag tot ziens!

 

 

JeugdClub Poortugaal

 

Waar:               Gebouw De Haven, Emmastraat 9

Wanneer:         eens per 2 of 3 weken

Welke datum:   24 mei, 14 juni, 5 juli 2023

Hoe laat:          woensdagavond 19:00 - 20:00 uur

Kosten:            € 1,= per maand

 

Voor alle kinderen van de basisschool groep 5 t/m 8. 

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groeten van Richard - Arjan – Berny

 

 

Spreuk

God is altijd online

Nieuws

Zondag 28 mei - 9.30 u.

Pinksteren

 

Voorganger:              ds. J. van Walsum               

Organist:                   Pieter Meyboom

Om in contact te komen met de gemeente kunt u contact opnemen met:

Predikant: Ds. Hans van Walsum, E-mail: predikant@pgpoortugaal.nl, tel: 06-22912489
Scriba: Roel v/d Berg en Jannine van Lieshout, E-mail: scriba@pgpoortugaal.nl
Website: webmaster@pgpoortugaal.nl

Dorpskerk

De dorpskerk is gelegen direct aan de Groene Kruisweg op de kruising met de Kerkstraat. Telefoonnummer van de dienstdoende koster: 06-17044302. De kerk ligt op loopafstand van het metrostation Poortugaal. Voor verhuur van de kerk: Dhr. A. de Keizer, tel: 06-22 797 952

De Haven

Het adres van dit gebouw is: Emmastraat 9, Poortugaal. 


Klik hier voor ons Privacy Statement.